Toaletarea de primăvară a câinilor
Articol de ANIMAX PETSHOP - Publicat, / Actualizat,

De îndată ce vremea se încălzește, suntem din ce în ce mai preocupați să trecem la garderoba de vară. Acest sentiment ne încearcă și în ceea ce-i privește pe blănoșii cu care conviețuim. Anumite aspecte, pe care le constatăm de la o zi la alta – căderea mai accentuată a părului în această perioadă, respirația mai greoaie în zilele călduroase, oboseala la efort atunci când temperatura este mai ridicată, precum și preferința câinilor de a se scalda și a-și murdări blănița – devin mult mai prezente comparativ cu sezonul rece.
Pentru a ne menține companionul sănătos și protejat în acest sezon, toaletarea părului trebuie să aibă în vedere următoarele recomandări:
1. Periajul.
Peria se va alege în funcție de lungimea și textura părului. Orice câine trebuie periat! Frecvența cu care se face periajul are în vedere lungimea părului astfel: câinii cu blană scurtă se vor peria o dată pe săptămână, câinii cu blană medie se vor toaleta de 2-3 ori pe săptămână, în cazul câinilor cu blană lungă perierea realizându-se zilnic.
Avantajele periajului periodic sunt următoarele: evită încâlcirea părului, ne ajută să descoperim eventuali paraziți/ dermatite și să luăm măsurile care se impun în aceste situații, evită supraîncălzirea animalului, întrucât o blană descâlcită va menține circulația adecvată a aerului la nivelul pielii. Mai multe despre perii vei descoperi cu siguranță dacă vei accesa acest articol: https://animax.ro/blogs/lumea-animax/peria-accesoriu-perfect-pentru-sezonul-cald
2. Tunsul
Tunsul a devenit o practică la modă, mai ales în cazul proprietarilor care nu reușesc să-și aloce suficient timp pentru îngrijirea părului animalelor cu care conviețuiesc, fiind totodată preferat și în situațiile în care animalele nu stau la periat.
Nu toate rasele de câini pot fi tunse! Tunsul anumitor rase, care în mod obișnuit nu se tund, poate crea animalelor disconfort, deoarece în momentul în care părul tuns începe să crească orientarea foliculilor în derm se schimbă iar animalul în loc să scape de căldură mai rău se va supraîncălzi. https://animax.ro/blogs/lumea-animax/tunsul-cainilor
În cazul în care rasele se pretează pentru toaletarea părului prin tuns, alegeți mașini profesionale, destinate animalelor de companie și renunțați în a opta pentru mașinile de tuns destinate oamenilor.
Mașinile de tuns pentru animale, au cuțite mai bine ascuțite, se înfierbântă mai greu, în concluzie tundem mai repede, mai eficient și evităm totodată arsurile de la nivelul pielii dar și disconfortul pe care îl generează o lamă încinsă.
3. Spălatul.
Frecvența cu care ne spălăm câinii ar trebui să se limiteze la o îmbăiere la 2-3 luni. Spălatul des, o dată pe lună sau chiar mai des, va avea mai multe efecte negative asupra pielii decât beneficii. Spălarea frecventă va îndepărta stratul de grăsime de la nivelul pielii, împreună cu rolul protector al acestuia. Pielea va deveni mai uscată, mai sensibilă, și mult mai predispusă la dermatite.
În plus, primăvara, ar trebui să ținem cont și de o încărcătură parazitară foarte mare care există în mediu. Cu cât spălăm câinele mai des, cu atât îndepărtăm odată cu spălatul și soluția antiparazitară de pe pielea acestuia, lăsându-l predispus la o serie de riscuri care sunt asociate cu paraziții externi. Cum să alegi corect șamponul, cu siguranță vei afla dacă vei parcurge articolul de mai jos
https://animax.ro/blogs/lumea-animax/samponul-potrivit-pentru-cainele-tau
4. Îngrijirea gheruțelor se va face cu produse special destinate acestui scop. În mare, presupune ajustarea periodică a gheruțelor și tunderea părului dintre degete. Alegerea cleștelui potrivit poate fi dificilă în absența unor recomandări de specialitate. Pentru a-ți ușura această misiune, ți-am pregătit un articol special conceput ca să te descurci excelent https://animax.ro/blogs/lumea-animax/taierea-unghiilor-la-caini
5. Deparazitarea externă.
Se face lunar sau la 2-3 luni în funcție de durata de acțiune a produsului pe care alegem să-l folosim. Produsele antiparazitare pot avea forme diferite de prezentare: pipete, zgărzi, comprimate masticabile. Alegerea acestora ar trebui să se facă la recomandarea personalului de specialitate, în funcție de vârstă, greutate, lungimea părului, încărcătura parazitară a mediului (ex. câini de exterior), dar și în funcție de anumite particularități individuale.
Îngrijirea adecvată dar și alegerile pe care le faci, îți vor menține prietenul blănos, sănătos și aspectuos și în acest sezon!
DISTRIBUIE: