Politica de retur

Termenul de retragere

Aveti dreptul de a va retrage din contractul de achizitionare a produselor de pe site-ul animax.ro, in termen de 14 zile calendaristice, fara a fi nevoit sa justificati decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute in mod expres mai jos.
Perioada de retragere de 14 zile calendaristice incepe de la data in care Dvs. sau o terta parte desemnata de Dvs. (alta decat transportatorul) intra in posesia fizica a produsului/produselor sau, in cazul in care, printr-o singura comanda, sunt comandate mai multe produse care sunt livrate separat, de la data la care Dvs. sau o terta parte desemnata de Dvs. (alta decat transportatorul) intra in posesia ultimului produs.

Exercitarea dreptului de retragere

Pentru a va exercita dreptul de retragere, trebuie sa informati vanzatorul cu privire la decizia de retragere din contractul de achizitionare a produselor de pe site-ul Animax, utilizand o declaratie neechivoca, de exemplu, o scrisoare trimisa prin posta, fax sau e-mail catre Pet Product S.R.L. (cu sediul in Bucuresti, sector 6, str. Preciziei nr. 1, Preciziei Business Center, tronson 1, etaj 2, telefon: 0731.264.629 / 021.313.76.41, e-mail: contact@animax.ro) fie prin completarea si transmiterea electronica de pe site-ul animax.ro a modelului de formular retragere. In cazul in care alegeti sa folositi aceasta din urma optiune, vanzatorul va va transmite, fara intarziere, pe suport durabil, de exemplu prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere.

Pentru a respecta termenul-limita de retragere de 14 zile calendaristice, este suficient sa transmiteti vanzatorului comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere. Comunicarile transmise dupa expirarea perioadei de retragere nu vor fi luate in considerare.

Consecintele retragerii

In cazul in care decideti sa va retrageti din contract, vanzatorul va va rambursa orice suma pe care a primit-o drept plata de la Dvs., inclusiv, dupa caz, costurile livrarii, fara intarzieri justificate, si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile calendaristice de la data la care vanzatorul este informat cu privire la decizia Dvs. de retragere din contract.
Vanzatorul va efectua aceasta rambursare folosind aceeasi modalitate de plata ca si cea folosita de Dvs. pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care Dvs. v-ati exprimat acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare; in orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari.
In cazul in care Dvs. ati receptionat produsele anterior exercitarii dreptului de retragere, aveti obligatia de a expedia produsele sau de a le returna vanzatorului Pet Product S.R.L., la adresa din Bucuresti, Mihail Sebastian, nr. 88, Sector 5, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 14 zile calendaristice de la data la care i-ati comunicat decizia de retragere. Veti suporta costurile directe legate de returnarea produsului/produselor achizitionate.
Vanzatorul poate amana rambursarea pana la data la care primeste inapoi produsele sau pana la momentul la care Dvs. ati furnizat dovada ca ati trimis inapoi produsele, luandu-se in considerare data cea mai apropiata.
Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (nederiorat, cu ambalajul original si cu documentele care l-au insotit - factura, certificate de garantie etc.).

Excepțiile sunt stabilite prin lege si nu se pot returna produse precum:

-produsele personalizate (de exemplu, obiectele care au fost inscripționate cu anumite texte sau imagini);

-CD-urile și alte produse informatice;

-programele de calculator descărcate sau e-book–urile;

-alte servicii achiziționate online etc.

De asemenea, nu se pot returna produsele care nu pot fi revândute din motive de igienă sau produsele perisabile – hrana, covorase absorbante etc. Excepțiile de la dreptul de retragere sunt enumerate limitativ de lege.

In cazul in care pentru produs este emis un certificat de garantie si se constata neconformitatea in perioada de garantie, se va dispune masura reparatorie cu respectarea O.G. nr. 21/1992, OUG 140/2021 si a altor dispozitii legale in vigoare.
In cazul in care doriti informatii suplimentare sau aveti neclaritati privind clauzele sau procedura de returnare, va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail sau la numarul de telefon afisat pe site.