Care sunt cele mai potrivite rase de caini pentru copii?

Multi parinti se gandesc sa aduca in casa un prieten necuvantator pentrubebelusul sau copilul lor, iar un catel este prima lor optiune. Intr-adevar, aceste animale sunt foarte asemanatoare puilor de om, fiind la fel de doritori de a primi si oferi afectiune. Totusi, desi cainii sunt animalele domestice cu cel mai puternic instinct social, nu toate rasele de caini pot face fata cu brio relatiei cu un copil, temperamentul fiind cel care le diferentiaza din acest punct de vedere.

Iata cateva „cupluri” de succes in interactiunea dintre copii si rasele canine:

  • Beagleul si copiii jucausi: acestui caine cu personalitate, mereu vesel si pus pe sotii, nu-i poate face fata decat un copil plin de energie, mereu doritor de joaca, curios, explorator. In prezenta unui beagle, cel mic nu se va plictisi cu siguranta. Fiind unui caine de talie mijlocie, beagleul se va adapta usor la dimensiunile unui apartament, insa are nevoie de cateva lectii de dresaj pentru a tempera firea sa incapatanata.

  • Mopsul si copiii (mai) linistiti: acest caine nu exceleaza prin activitatea fizica, pentru ca obosesc destul de repede. Are un temperament supus si se inteleg de minune cu persoanele asemeni lor. Prin urmare, bebelusii cu o fire mai linistita sau copiii mai mari pot deveni cei mai buni prieteni ai lor. Datorita dimensiunilor sale reduse si a modului lesnicios de intretinere, mopsul poate fi implicat in toate activitatile familiei, acasa ori in calatorii.

  • Bichonul si copiii mai afectuosi: firea sa iubitoare si vesela si talia mica il recomanda pe bichon drept un bun prieten pentru bebelusi inca din primele luni de viata. Este extrem de afectuos si isi exprima din plin aceasta latura a sa in interactiunile cu cei mici.

  • Boxerul si copiii zburdalnici: cu firea sa loiala, afectuoasa si emotiva, acest caine poate fi un bun „paznic” pentru copii, pentru ca va cauta sa fie mereu in preajma lor. Totusi, cateva lectii de dresaj ar fi indicate pentru acest caine de talie mare, cu constitutie robusta, care poate fi luat de valul jocului cu cel mic si-l poate rani.

  • Canicheul si copiii multipli: acest caine energic, vioi si afectuos nu este deloc gelos, astfel incat se impaca bine si cu copiii, si cu alte animale. Datorita firii sale rabdatoare, poate face fata cu succes interactiunii cu mai multi copii odata.

  • Shi-tzul si copiii mari: este un caine elegant, care cauta mereu sa fie in centrul atentiei, astfel incat un bebelus ar reprezenta pentru el un concurent la atentia familiei. Prin urmare, shi-tzu este potrivit pentru copiii mai mari, de la care poate primi afectiunea dorita. Totusi, avand o putere de adaptare foarte ridicata, acest caine este pregatit si pentru gesturile imprevizibile ale celor mici. Este un caine ideal pentru casa pentru ca nu naparleste.

  • Bulldogul englez si copiii mai retrasi: in ciuda faptului ca nu este un animal foarte activ, acest caine extrem de sociabil si cu o putere mare de adaptare poate scoate din „carapacea” lui orice copil timid. Este foarte prietenos si poate fi antrenat in activitati usoare, precum plimbari la pas, potrivite si copiilor mai retrasi.

  • Retrieverii (labradorul si goldenul) pentru toti copiii: acesti caini excelenti atat pentru apartament, cat si pentru curte domina topul raselor de caini potrivite copiilor datorita firii lor rabdatoare si tolerante, temperamentului calm si protector. Retrieverii adora sa se puna in „serviciul” copiilor, sa le faca pe plac, sa se joace, sa faca trucuri, sa ii ajute. Prin excelenta caini de familie, labradorul si golden retrieverul sunt recunoscuti pentru inteligenta lor nativa.

Detinerea unui catel ii ajuta pe copii sa invete mai repede si sa fie mai responsabili arata studiile. Indiferent de rasa de caine pe care o alegi pentru copil, cainii si copiii nu trebuie lasati impreuna nesupravegheati la incepu

TAG-URI:

DISTRIBUIE: