Caini

Cainele a fost primul animal domesticit de om. Datorita devotamentului, loialitatii si afectiunii de care da dovada, cainele intruchipeaza animalul de companie prin excelenta.

Exista aproximativ 400 de tipuri de rase caini. Fiecare rasa are caracteristicile sale in termeni de talie, silueta, blana si comportament.

Multe persoane tin cont de aspectul fizic al cainelui. Noi va recomandam sa luati in considerare si caracteristicile comportamentale. Cainii de rasa au origini care joaca un rol important in abilitatile si trasaturile lor comportamentale. Anumite rase de caini nu sunt potrivite pentru viata urbana, altele sunt destinate sa traiasca in zonele cu clima rece, unele rase sunt mai active, altele mai putin.

Datorita abilitatiilor instinctuale, cainii sunt foarte utili in activitatile politiei, armatei, in diferitele operatiuni de cautare si de salvare, precum si in terapia persoanelor cu nevoi speciale.

Psihologii au constatat ca animalele de companie au un impact foarte mare in dezvoltarea social-emotionala a copiilor. Ii ajuta sa isi dezvolte stima de sine, sa fie mai responsabili, sa empatizeze, sa isi exteriorizeze emotiile, sa se relaxeze. Printre cele mai recomandate rase de caini pentru copii se numara Golden Retriver, Pudel, Labrador, Beagle, Bulldog.

Prezenta cainelui in viata adultilor este o sursa constanta de confort psihologic; acestia ne ajuta sa diminuam stresul, sa facem mai multa miscare, sa ne exteriorizam emotiile.

Federatia Chinologica Internationala a impartit cele 400 de tipuri de rase caini in 10 grupe pe baza caracteristicilor distinctive transmisibile:

1.Ciobanesti si caini de turma cu exceptia cainilor de turma elvetieni.

2.Pinscher si Schnauzer - Rase Molossoide - caini de turma elvetieni de paza si protectie.

3.Terrieri caini de vizuina.

4.Teckeli.

5.Spitz si tipuri primitive.

6.Gonitori pentru vanat, caini de vanatoare.

7.Pontatori, prepelicari.

8.Retrievers - Flushing Dogs - Water Dogs.

9.Insotitori, de agrement.

10.Ogari

PRINCIPALELE RASE DE CAINI:

(click pe denumire pentru a afla mai multe detalii):

Din magazinul online Animax.ro poti achizitiona diverse sortimente de hrana pentru toate rasele de caini:

De asemenea, iti punem la dispozitie produse de ingrijire si cosmetica:

Precum si o varietate de accesorii pentru caini:

Viziteaza si blogul nostru, unde vei gasi mai multe informatii utile despre ingrijirea cainilor: https://animax.ro/articole-caini.html

Iar daca ai nelamuriri, intreaba specialistul Animax aici: https://animax.ro/intreaba-specialistul-animax.html