Filtre Filtre

22,99 lei (TVA inclus)
Comanda rapida
3,99 lei (TVA inclus)
Comanda rapida
25,49 lei (TVA inclus)
Comanda rapida
27,99 lei (TVA inclus)
Comanda rapida
22,99 lei (TVA inclus)
Comanda rapida
77,49 lei (TVA inclus)
Comanda rapida
13,99 lei (TVA inclus)
Comanda rapida
10,99 lei (TVA inclus)
Comanda rapida
15,99 lei (TVA inclus)
Comanda rapida
27,99 lei (TVA inclus)
Comanda rapida
3,99 lei (TVA inclus)
Comanda rapida
30,99 lei (TVA inclus)
Comanda rapida
6,19 lei (TVA inclus)
Comanda rapida
4,79 lei (TVA inclus)
Comanda rapida
4,79 lei (TVA inclus)
Comanda rapida

Pestii sunt placut de privit si, pe langa efectul relaxant pe care il au asupra noastra, sunt si usor de intretinut. Pestii nu sunt pretentiosi la mancare si tot ce trebuie sa faci este sa alegi hrana pentru pestipotrivita, sa o administrezi in cantitatea si la timpul potrivit, in functie de particularitatile specifice ale fiecarei specii.

Tipurile de hrana pentru pesti difera in functie de specie, pentru ca nevoile nutritionale variaza. Pestii ierbivori mananca amestecuri alimentare care contin proteine din plante, uleiuri vegetale, minerale si vitamine. Pestii carnivori se hranesc cu alti pesti, de aceea produsele alimentare disponibile pentru ei contin uleiuri de peste si proteine din plante, minerale si vitamine care sa indeplineasca cerintele nutritionale si sa le ofere nutrientii necesari pentru a se dezvolta si trai sanatos in acvariu. Pestii omnivori au un regim alimentar extrem de variat, bazat atat pe vegetale cat si pe hrana cu igrediente de origine animala.

In plus exista diverse tipuri de hrana pentru pestii de acvariu sau hrana pentru pestii de iaz. Hrana pentru pestii de acvariu este disponibila in multe variante. Indiferent de hrana pe care le-o oferi, fie ca e vorba de fulgi, pelete, sticksuri sau alt tip, nu exagera cu cantitatile.

Hranapentru pestii de acvariu se va administra de 1-2 ori pe zi, in cantitate mica, pe care pestii o pot consuma in decurs de cateva zeci de secunde. Hrana neconsumata se va depune pe fundul acvariului, nici nu va mai fi consumata, se va descompune si va creste astfel concentratia de compusi toxici din apa.

In alegerea si administrarea hranei tineti cont si de faptul ca exista specii care se hranesc in diferite zone ale acvariului. De exemplu, pestii Betta, care sunt cei mai populari pesti intalniti in magazinele dedicate animalelor de companie, sunt pesti de suprafata avand gura orientata catre luciul apei. Exista meniuri speciale pentru pestii Betta sub forma de fulgi. Fulgii sunt ideali pentru ca plutesc mai mult si le permit pestilor sa se hraneasca cu usurinta.

Specialistul Animax, Anca Ivan, recomanda: "Administrarea unei hrane necorespunzatoare, saraca in substante necesare (vitamine, minerale, proteine, grasimi) sau intr-o cantitate scazuta poate duce la slabirea pestilor, scaderea imunitatii, imbolnaviri, canibalism, mortalitati etc. De aceea va recomadam diversificarea hranei administrate pestilor. Se prefera administrarea mai multor tipuri de sortimente in detrimentul unuia singur pe o perioada indelungata de timp."