Uleiul de pește în alimentația câinilor și pisicilor

Dacă ești în căutarea unui supliment natural care să ofere multiple beneficii, atunci uleiul de pește este alegerea potrivită.

Derivat din țesuturile anumitor pesti, precum: heringul, tonul, macroul și, bineînțeles, somonul; uleiul de pește este o sursă bogată de acizi grași omega-3 care susțin sănătatea pielii și blănii, totodată, furnizează energie, contribuie la sănătatea articulațiilor, menține sănătatea inimii, reduce inflamația și ajută la îmbunătățirea digestiei, memoriei și funcției cognitive.

Chiar daca îl găsim în tot mai multe sortimente de hrană, acesta poate fi administrat și extra, ca supliment. Din păcate, cantitatea pe care o regăsim în mâncare nu este mereu suficientă pentru nevoile blănosului nostru. Găsim uleiul de pește fie sub formă de comprimate, pe care le administrăm pe cale orală, fie sub formă lichidă putând să-l amestecăm direct cu hrana uscată, situație care ajută, inclusiv, la creșterea palatabilitătii hranei.

Principalele beneficii:

- Piele sănătoasă și blană strălucitoare.

Fie că avem un animăluț care suferă de alergii, mâncărimi ale pielii, dermatita atopica, mătreață sau alte afecțiuni, uleiul de peste reface grăsimile de la nivelul pielii și ajută la hidratarea și menținerea elasticității acesteia. Totodată, ajută la producția de grăsimi în blană și previne hiperkeratinizarea foliculului de păr. Asftel, asigură o blană strălucitoare și sănătoasă pe tot parcursul anului.

- Reduce inflamația

Datorită celor doi acizi grași polinesaturati EPA și DHA care acționează ca semnale celulare pentru a reduce inflamația, uleiul de pește este un antiinflamator benefic, mai ales în cazul câinilor care prezinta probleme articulare sau chiar în cazurile de artrită severă, uleiul de pește se poate administra inclusiv împreună cu alte medicamente sau suplimente.

- Menține sănătatea inimii

Consumat constant, menține sănătatea inimii prin îmbunătățirea fluxului sanguin. Uleiul de pește ajută în menținerea elasticității vaselor de sânge, reduce tensiunea arterială și nivelul trigliceridelor, reduce frecvența convulsiilor și ritmurile anormale ale inimii. În plus, în cazul pisicilor previne formarea cheagurilor de sânge, acționând ca un anticoagulant la pisicile care suferă de boli ale inimii.

- Îmbunătățirea memoriei și funcției cognitive

Atât în cazul juniorilor, cât și în cazul seniorilor, administrarea uleiului de peste este benefic pentru buna dezvoltare și funcționare a creierului. Încă din faza intra-uterină, consumul de acizi grași Omega-3 influențează benefic dezvoltarea celulelor nervoase, iar după fătare mențin integritatea și buna funcționare a acestora.

Degradarea celulară la nivel neuronal (care se produce din cauza inaintării în vârstă) poate fi încetinită, reducând și efectele disfuncției cognitive, afecțiune similară cu demența.

- Poate reduce afecțiunile renale

Conform studiilor, consumat în cantități optime, uleiul de pește reduce pierderile de proteine din urină, astfel reducând producția de substanțe proinflamatorii, dăunătoare rinichiului. De asemenea, consumat în cantități optime, uleiul de pește încetinește bolile renale și ameliorează simptomele insuficienței renale.

- Menține sănătatea vederii

Acizii grași Omega-3 se găsesc în mod normal în fosfolipidele de la nivelul retinei având rol de protecție a structurii. Acizii grași previn degradarea vaselor retinei sau apariția anumitor boli specifice inainitării în vârstă, îmbunătățind funcționarea canalelor și glandelor oculare, buna drenare a lichidului intraocular, previn sindromul de ochi uscat și creșterea presiunii intraoculare răspunzătoare de apariția glaucomului.

Concluzie

Uleiul de peste este poate cel mai complex supliment natural pe care îl putem administra prietenilor nostrii necuvântători, pentru a ne bucura de prezența și energia lor cât mai mult timp. Datorita conținutului de acizi grași esențiali, uleiul de peste ajută la menținerea sănătății întregului organism, pe tot parcursul vieții animalului.

TAG-URI:

DISTRIBUIE: