Top 7 pericole pentru pisici pe timpul verii

1. Geamurile batante. Nu există animal mai curios decât pisica, și, chiar daca o altă vorbă bătrânească spune cum că „pisica are nouă vieți”, uneori, acestea nu-i sunt de ajuns să rămână în viață în anumite situații. Geamurile batante sunt adesea o opțiune pentru a ne asigura o ventilare eficientă. Doar că acel spațiu mic, triunghiular, care rămâne atunci când închidem geamul în poziția oscilo, este, de fapt, o condamnare la moarte pentru pisicuțele care într-un moment nefericit, ajung să rămână blocate acolo. Pisica nu poate fi ținută departe de geamuri, instinctul ei de vânător o vă face să se urce imediat pe pervaz chiar și pentru o muscă. Nu lăsați geamurile în această poziție atunci când sunteți plecați de acasă, ba mai mult, când plecați în concediu. O pisică blocată în astfel de poziție va suferi traumatisme ale coloanei vertebrale, existând riscul să rămână paralizată pe viață, și, din păcate, cele mai frecvente situații sunt cele în care nu se mai poate face nimic, pentru că pisica este găsită fară suflare.
Trage draperiile atunci când pleci în concediu, temperatura vă fi una potrivită pentru prietenul tău de companie!


2. Plasele pentru insecte. Pot fi adevărate capcane dacă sunt găurite sau nu au sisteme sigure de prindere. O plasă ruptă, cu marginile destrămate, reprezintă o ușă deschisă pentru un animal curios. Dacă sistemul de prindere se deschide cu ușurință, este timpul să investești într-o plasa nouă că să-ți menții pisica în siguranță.


3. Balcoanele. Pisicile sunt adevărate atlete la sărituri. Însă, marginea alunecoasă a balconului nu le iartă. Puține au fost cazurile când pisicuțele căzute de la etaj s-au ales doar cu câteva fracturi de membre. În realitate cele mai multe dintre ele suferă de hemoragii interne, rupturi de organe, fracturi în cerul gurii, fracturi ale coloanei vertebrale, afecțiuni grave care de cele mai multe ori sunt incompatibile cu supraviețuirea.
Pentru a evita acest lucru închideți-vă balconul cu geamuri, nu lăsați niciodată animalele nesupravegheate pe balcon. Când plecați în concediu ușa de la balcon va fi întotdeauna închisă.


4. Paraziții externi. Aceste insecte minuscule dau mari probleme de sănătate animalelor care ies în curte. Dacă ne referim la paraziții externi, vegetația reprezintă un rezervor natural pentru căpușe și purici. Pentru pisicuțe acești paraziti le expun riscului de boli transmisibile. Pentru a evita eventuale probleme de sănătate, consultă medicul tău veterinar și află care sunt produsele antiparazitare potrivite pentru pisicuța ta și, mai ales, care este durata lor de acțiune.


5. Mașinile, șoproanele, rulotele sau alte anexe gospodărești, trebuie atent verificate pentru a nu închide animalele în interiorul acestora. Pisicuțele sunt mari căutătoare de suprafețe umbroase, așa că, daca ai avut de lucru în aceste anexe, ai grijă ca înainte de a închide ușa să te asiguri că animalele nu rămân captive în interiorul lor. Deshidratarea severă și șocul termic sunt cele mai grave probleme care pot să apară în această situație.


6. Insolația și arsurile solare în cazul animalelor de curte. La aceste probleme sunt mult mai predispuse pisicuțele cu blană albă. Este ușor de gestionat acest aspect daca aplicăm zilnic cremă de protecție solară pe vârfurile urechilor și pe năsuc. O astfel de problemă poate apărea și în cazul animalelor bolnave, a celor care se deplasează foarte greu, animale care nu reușesc să se ferească la timp din locurile fierbinți.


7. Deshidratarea. Poate fi severă sau mai puțin severă, întâlnită atât în cazul animalelor de curte, dar și în cazul celor de interior. Apa se evapora mai repede vara, și, în plus, cantitatea de apă de care are nevoie un animal este mai mare în sezonul cald. Pune mai multe vase cu apă la dispoziția animalelor, pentru a preîntâmpina aceste situații și chiar vărsarea accidentală a bolului cu apă.
Traiul alături de o pisică ne învață că întotdeauna exista aspecte la care trebuie să fim atenți, pentru a putea preîntâmpină anumite situații sezoniere sau nu.

TAG-URI:

DISTRIBUIE: