Specii
Specii de pesti
Carasul auriu a fost crescut de oameni ca animal de companie inca din anii 970, cand au inceput sa fie crescuti si inmultiti. Chinezii si mai apoi japonezii au dezvoltat numeroase varietati de caras auriu, iar in 1728 primul peste de acest gen a fost adus in Europa. Inca de atunci, carasul auriu a devenit un peste important pentru pasionatii de acvaristica, iar la ora actuala este crescut in toata lumea.
Paracheirodon innesi sau, mai simplu, pestele neon, este unul din cei mai populari pesti de acvariu din intreaga lume. Dupa cum spune si numele, acest peste este caracterizat de dunga de culoare albastru-neon. Celelalte culori ale sale sunt rosul irizat si argintiul de pe abdomen. Pestele neon provine din fluviul Amazon si poate fi gasit atat pe teritoriul Braziliei, cat si in Columbia si Peru. El prefera sa stea intr-o apa cu temperatura de 24-27 grade Celsius si un pH intre 6,0 si 7,5.
Betta splendens (sau pestele luptator siamez) este originar din apele Thailandei, candva numita Siam (de unde si numele), dar poate fi gasit si in Indonezia, Malaezia, Vietnam sau China, zone care abunda in plantatii de orez, iazuri sau mlastini.

TAG-URI:

DISTRIBUIE: