Serpi
Serpii sunt reptile ce fac parte din clasa Reptilia, ordinal Squamata.

In magazinele noastre comercializam specii neveninoase, constrictoare cum sunt sarpele de porumb, mexican,boa, piton regal.

Sarpele de porumb (Elaphe Guttata)



Sarpele de porumb face parte din familia Colubridae.

Este una dintre cele mai appreciate specii de serpi tinuti pentru companie. Un adult poate atinge 1,2 - 1,5 m si o speranta de viata in captivitate de pana la 20 de ani, poate chiar mai mult.

Coloritul din modelul de pe piele sunt cele care atrag cel mai mult la acesti serpi.

Comportamental este un sarpe timid, calm, inofensiv pentru oameni.

Fiind un sarpe constrictor, isi ucide prada prin asfixiere, initial o musca dupa care se infasoara in jurul ei lipsind-o de oxygen. Prada apoi este inghitita in intregine de obicei cu capul inainte.

Ideal pentru cresterea lor este un terariu de 30 - 40l, amenajat astfel:

- cu asternut igienic steril

- o sursa de caldura: piatra sau bec

- decor ''cave". Sunt decoruri special create pentru reptile, au o forma ce permite sarpelui sa se ascunda in intregime sub ele

- un vas cu apa in care poate intra in intregime incolacit, il ajuta in perioada de naparlire.

Din cand in cand ochii sarpelui devin tulburi (albiciosi) semn ca urmeaza sa naparleasca, adica isi schimba pielea. In acesta perioada are nevoie de mai multa umiditate, un vas cu apa si nu se hraneste.

Daca observati ca sarpele sta cu gura sau narile cascate, ori prezinta mucozitati in jurul gurii, sunt posibile afectiuni respiratorii. In cazul in care este in incapacitatea de a inchide gura cu grija din cauza unor umflaturi este un indiciu al unei infectii in gura. In oricare din aceste cazuri trebuie consultat un medic veterinar specialist in tratarea reptilelor.

TAG-URI:

DISTRIBUIE: