Recompensele în alimentația câinilor

Câinii sunt cunoscuți de mii de ani drept cei mai buni prieteni ai oamenilor, lucru foarte adevărat în totalitate. De-a lungul timpului au oferit oamenilor pază, divertisment, ajutor în diferite activități, precum vânătoarea, și, mai presus de toate, iubire necondiționată.

Pe lângă dragostea față de oamenii, câinii mai iubesc un ceva și anume, mâncarea, iar proprietarii responsabili sunt conștienți de importanța unei diete echilibrate care să satisfacă nevoile nutriționale ale câinilor. Cu toate astea, mai sunt persoane care nu cunosc pe deplin beneficiile pe care recompensele le pot oferi în alimentația câinilor.

Recompensele aduc un plus important în alimentația câinilor din mai multe motive, iar în cele ce urmează vom enumera principalele beneficii ale acestora:

Educație

În funcție de câine, dresajul poate fi mai ușor sau mai dificil, din acest motiv o bună modalitate de a ne ușura munca este recompensarea patrupedului cu o gustare suplimentară care să fie atractivă pentru el și care o să-l determine să execute mult mai repede comenzile pe care dorim să le învețe. Pentru acest lucru, este recomandat să folosim recompense de dimensiuni mici, pentru a evita riscul să îi cadă din gură, fapt care o să-l distragă de la antrenament.

Suplimentare și îngrijire

Recompensele, pe lângă rolul important pe care îl au în educarea blănoșilor, suplimentează alimentația cu nutrienți, având și rol în îngrijirea dentiției, articulațiilor, blănii și pielii, inclusiv îngrijirea sistemului digestiv.

Dentiție

Batoanele dentare ajută la curățarea dinților îndepărtând tartrul și menținând sănătatea gingiilor sau recompense care ajută la împrospătarea respirației.

Articulații

Recompensele care conțin glucozamină și condroitină ajută la mențineara sănătății articulațiilor.

Blană și piele

Daca dorim să acordam un plus de atenție sănătății pielii și blănii, putem alege să oferim recompense bogate în acizi grași esențiali Omega3.

Tractul digestiv

Putem preveni apariția paraziților interni, cu ajutorul recompenselor ce conțin substanțe vegetale care acționează împotriva paraziților păstrând microflora intestinală intactă. Inclusiv recompensele care au în compoziție fructe vor aduce multiple beneficii asupra tractului digestiv, totodată, impactând pozitiv și sistemul imunitar.

Este foarte important de știut că majoritatea recompenselor pentru câini au în compoziție carne, iar dacă blănosul nostru manifestă o reacție alergică la un anumit tip de proteină, trebuie să alegem cu grijă un produs care să conțină o proteină nouă sau o proteină la care știm că nu manifestă nici un fel de reacție nedorită. Desigur, dacă dorim să scăpăm de orice grijă într-o astfel de situație putem alege o recompensă hipoalergenică.

Pe lângă toate astea, oferirea unei recompense întărește relația dintre proprietar și câine, blănosul simțindu-se iubit, apreciat și răsfățat, fapt care o să-l bucure și o să-i ofere o stare de bine.

De la ce vârstă putem oferi recompense?

Când ne ducem în magazinele de specialitate, găsim o gamă largă de recompense, unele având recomandarea furnizorului cu privire la vârsta de la care se pot oferi. O să găsim, totuși, multe recompense, în special recompensele care conțin 100% carne, ce nu au o astfel de recomandare, acest lucru se datorează faptului că recompensele din carne, se pot oferi de la orice vârstă, singurul aspect de care trebuie să ținem cont este să le oferim după ce câinele junior se obișnuiește cu hrana uscată ca fiind hrana de bază.

Este important, totuși, să știm că orice recompensă trebuie oferită în mod responsabil și în cantități mici, deoarece administrarea în exces poate avea un impact negativ asupra obiceiurilor alimentare ale blănosului nostru.

TAG-URI:

DISTRIBUIE: