Protectia pisicilor impotriva parazitilor
Multi parinti de pisici cred ca daca rasfatatele animalute stau in interiorul locuintei, pericolul parazitilor externi nu este unul real. Multi dintre noi am constatat cu surpriza cum pisica incearca sa vaneze un purice prin desimea blanii bineinteles punandu-ne si intrebarea retorica ,,De unde ?''.
Pisicile, precum alte animalute indragite, nu sunt fabrici de paraziti, asa cum deseori auzim "a facut purici". De fapt acestia sunt preluati din mediu, cel mai adesea adusi pe imbracaminte sau incaltaminte, mediul exterior find cel mai mare rezervor natural pentru parazitii externi. Este foarte usor sa aduci un purice acasa si sa-I faci cadou propriului animal, asa ca mare, mare atentie.
Din fericire exista o gama variata de produse profesionale care ne vor ajuta sa mentinem starea de sanatate a ghemotoacelor de blana. Aplicarea acestora se va face intotdeauna in functie de varsta si greutatea animalului, tinand cont si de anumite particularitati individuale (gestatie, lactatie, alimentatie, alergii).
In prima categorie de antiparazitare avem produse cu formula chimica, insecticide, care omoara parazitii facand in acelasi timp si preventie. Din a doua categorie fac parte antiparazitarele repelente. Acestea au un rol important in prevenirea infestarii animalelor, nu sunt toxice si nu provoaca alergii. Produsele repelente sunt recomandate indeosebi animalelor de apartament unde riscul infestarii este mult mai scazut.

Pipetele


Pipetele se aplica pisicutelor dupa varsta de 8 saptamani respectand indicatiile producatorului. Aplicarea se face direct pe pielea din zona cefei, pe o carare de 2-3 cm folosind tot continutul pipetei recomandate pentru acea greutate. Pisica va fi atent supravegheata in urmatoarele 30 de minute pentru a nu se linge.

Zgarda


Zgarda ofera o protectie antiparazitara indelungata, putand actiona intre 4-8 luni in functie de produs.

Pudra


Pudra se aplica pe o suprafata corporala extinsa motiv pentru care si actiunea repelenta este mai intensa.

Sprayul antiparazitar pentru ambient


Sprayul antiparazitar pentru ambient tine la distanta parazitii de locul in care traieste pisica. Se pulverizeaza pe diferite suprafete, obiecte cu risc ridicat de contaminare si nu pe animal.

Samponul antiparazitar


Samponul antiparazitar puem spune ca are doar rol repelent. Este indicata folosirea acestuia in locul samponului normal atunci cand riscul de a lua paraziti externi este unul mare. Se poate combina si cu o alta metoda de preventie cum este de exemplu zgarda, oferind in felul acesta un plus de protectie.
Pentru pisicutele de curte deparazitarea externa este o prioritate care trebuie facuta luna de luna sau in functie de produs. Chiar daca vine sezonul rece, ar trebui sa nu uitam ca pericolul este cat se poate de real, temperatura de confort in cazul puricilor fiind cuprinsa intre 0-16 grade, o singura femela de purice fiind capabila sa depuna intre 500- 2000 de oua. Un purice devine adult dupa aproximativ 12 zile fiind apt sa se reproduca si sa depuna alte oua.
Desi nu par atat de periculosi, parazitii externi sunt un pericol real pentru starea de sanatate a animalelor si uneori pentru viata acestora. Cele mai des intalnite, dar si periculoase actiuni asupra animalelor amintim: alergiile (la saliva puricilor), anemia (poate duce chiar la moartea animalelor in cazul infestatiilor masive), infestarea mediului, infestarea cu viermi intestinali (in timpul hranirii puricele poate transmite animalului oua ale unor paraziti intestinali), dar si a unor boli mortale (Babesioza, Boala Lyme, Hemobartoneloza, Febra Q).

Lista de cumparaturi:

TAG-URI:

DISTRIBUIE: