Pregătirea câinilor pentru toamnă

Toamna este o încântare pentru blănoși pentru că temperatura devine mai suportabilă, iar ei găsesc foarte multe atracții în acest sezon. Însă, ca de obicei, fiecare anotimp necesită o anumită pregătire, astfel că prietenul nostru să se bucure din plin și de acest sezon.

Back to school – este într-adevăr un slogan pe care îl auzim la fiecare început de toamnă. Și chiar daca nu ne vine să credem, este valabil și pentru copiii noștri patrupezi. Acum, când toți membrii familiei s-au întors la servicii și la scoală, cel care rămâne singur este chiar micul necuvântător!

Pentru a înăltura anxietatea de separare, ai grijă să-i oferi cățelului tău ceva distractiv, că să rămână activ atât fizic, dar mai ales emoțional, în timpul în care nu ești lângă el. Și, de data asta, jucăriile sunt prima opțiune

În cazul câinilor mai sensibili, există diverse suplimente, adesea pe bază de plante, menite să relaxeze animalele în perioadele stresante. Pentru administrarea acestora poartă o discuție cu medicul veterinar și vezi ce i se potrivește micului tău prieten.

Plimbări în siguranță - zilele devin din ce în ce mai scurte, iar plimbarea de seară se desfășoară de acum pe întuneric, când vizibilitatea scade semnificativ. Că să eviți situațiile neplăcute, și să rămână în siguranță, ai în vedere accesoriile potrivite: zgărzi reflectorizante și hamuri reflectorizante, lumini, lanternă.

Daca animalul tău de companie mănâncă de pe jos atunci când iese la plimbare, mai ales în acest sezon nu uita să iei cu tine botnița. Când este întuneric este imposibil să-ți dai seama la timp, ce a înghițit micul curios. 

În ton cu vremea. Uneori toamna zilele sunt reci și chiar ploioase. Sigur nu este cazul să-i cumperi cea mai groasa hăinuță, însă cu siguranță o pelerină de ploaie îl va feri de umezeală și-i va asigura confortul de care are nevoie atunci când vremea este neplăcută. 

Menține-i greutatea optimă. Activitatea fizică începe, cumva, să scadă în această perioadă, deoarece zilele sunt mai scurte, iar timpul mai aglomerat. Toate acestea tind să aibă efect asupra greutății. Pentru a evita luarea în greutate, ai în vedere să masori cantitatea de hrană și să respecți recomandările de hrănire, pe care le vei găsi trecute pe fiecare ambalaj de hrană uscată. Este foarte ușor să observi dacă animalul tău începe să aibă astfel de probleme, dacă pur și simplu te obișnuiești să-l cântărești regulat.

Previne problemele articulare. O atenție sporită trebuie acordată în acest sens câinilor de talie mare și mai ales animalelor senioare. Chiar daca toamna abia a început și zilele sunt încă călduroase, nu uita că suplimentele pentru articulații trebuie administrate cu trei luni înainte de anotimpul rece, pentru a-și face efectul.

Întărește-i imunitatea. Cei mai vulnerabili la afecțiunile de sezon, sunt câinii cu boli cronice, câinii în vârstă, dar și cei în creștere. Suplimentele pentru imunitate sunt pe bază de antioxidanți sau de plante, au rolul de a crește protecția la nivel cellular, dar și de a stimula sistemul imunitar să producă anticorpi.

Protecție antiparazitară. Toamna reprezintă un sezon benefic pentru căpușe. Atât temperaturile scăzute, cât mai ales umiditatea crescută, fac ca acești paraziți să găsească condiții optime pentru înmulțire. Dacă vara vegetația înaltă le oferea ascunziș, toamna, căpușele se ascund pe sub frunze și ajung, astfel, foarte ușor pe corpul animalelor noastre. Protecția antiparazitară reprezintă o prioritate mai ales în acest sezon. Treci regulat cu degetele prin blana animalului tău de companie și dacă simți un obstacol pe piele verifică cu atenție să nu fie vreo căpușă. Cu cât sunt depistate mai repede, în primele 24 de ore, cu atât șansa să transmită boli scade semnificativ. Pentru a scoate acești musafiri nepoftiți, folosește întotdeauna instrumentele potrivite.

Toamna este o desfătare a tuturor simțurilor pentru animalul tău de companie, du-l la plimbare în acest sezon și lasă-l să se bucure de noroi, de frunze, de bălți, de sunete și mirosuri, nu-l ține în casă, ci doar pregătește-l cum trebuie!

TAG-URI:

DISTRIBUIE: