Somali

Istoric


In urma pierderii multor abisiene in timpul celui de-al doilea Razboi Modial, diferite pisici erau utilizate pentru a reface rasa. Mutatiile genetice au facut ca multi dintre pui sa aiba parul lung. In 1905 existau deja 12 pisici cu par lung din rasa abisiana. Fiecare dintre acesti pui s-a nascut din abisiene incrucisate cu pisici de origine necunoscuta.


Caracteristici


Somali sunt pisici de talie medie. Corpul acestora este atletic si elegant. Picioarele sunt lungi si suple.


Masculii sunt in general mai mari decat femelele. Greutatea acestor pisici este de 3-4 kg la femele si 4-5 kg la masculi. Capul este rotund, de dimensiuni mici, iar in zona gatului acesta se ascute usor. Urechile sunt mari si drepte. Ochii sunt migdalati, de culoare verde sau galben-chihlimbar. Forma ochilor si a urechilor fac ca aceste pisici sa para ca sunt in permanenta in alerta si curioase.


Temperament


Pisicile din rasa somali suntenergice, vesele si foarte iubarete. Sunt pisici foarte inteligente si active. Spre deosebire de alte rase de pisici, somali se ataseaza foarte mult de jucariile ei. Daca cineva ii ascunde una dintre jucarii aceasta o va cauta cu insistenta prin toata casa.


Cand au chef de joaca aceste pisici sunt de nestapanit. Cu toate acestea sunt foarte atente sa nu distruga obiectele de mobilier sau daca se joaca impreuna cu familia sunt atente sa nu zgarie.


Cand vor sa se odihneasca, adora sa stea in brate si sa fie mangaiate si alintate. Nu stau insa pentru perioade lungi in brate, cand se plictisesc se dau jos, insa nu se vor indeparta foarte mult de persoana respectiva.

TAG-URI:

DISTRIBUIE: