Naparlirea corecta a animalelor

Animalutul tau de companie naparleste. Fie ca e mamifer sau pasare, se intampla indiferent cat de deranjant ar fi. E drept, facem curat mai des in aceasta perioada, dar trebuie sa te bucuri ca animalutul tau este sanatos.

Daca ai observat ca animalutul tau naparleste mai ales la trecerea de la un sezon la altul, afla ca este normal, deoarece naparlirea este un proces fiziologic de adaptare prin care organismul incearca sa faca fata valorilor diferite de temperatura.

Naparlirea animalelor cu blana

Daca esti fericitul detinator al unui animalut cu blana, cum ar fi un caine, pisica sau iepure, trebuie sa acorzi o importanta aparte urmatoarelor aspecte:

  • -naparlirea reprezinta o perioada solicitanta pentru organismul animalutului, de aceea trebuie sa te asiguri ca are o alimentatie completa, echilibrata in toti nutrientii;
  • -daca animalul de companie primeste o alimentatie defectuoasa, atunci naparlirea poate dura perioade foarte lungi, fiind observata chiar o pierdere mare de par si chiar aparitia unor zone nude;
  • -pentru a ajuta animalul de companie sa treaca peste aceasta perioada trebuie sa avem in vedere si igiena corporala. Imbaierea frecventa si perierea zilnica poate facilita desprinderea mai usoara a firelor de par. In plus, prin periere realizam si un masaj la nivel cutanat, prin care se stimuleaza circulatia periferica ajutand astfel ca parul sa creasca sanatos;
  • -Pisicile, in timpul naparlirii, pot ingera o cantitate mare de par, de aceea este indicat sa fie inclusa in alimentatie o iarba speciala, care sa o ajute la eliminarea parului ingerat. Recomandam achizitionarea ierbii din pet-shopuri in locul celei culese din parcuri, unde incarcatura parazitara si microbiana este destul de mare.

Naparlirea la pasari

Si pasarile trec prin perioada naparlirii. Daca iti place penajul pasarilor tale de companie, afla ca le poti ajuta sa naparleasca mai sanatos:

  • -alimentatia are un rol important, de aceea se prefera ca pe langa meniul de baza reprezentat de seminte, sa fie completata hrana cu meniuri speciale cunoscute sub denumirea de pateuri, pe care le putem procura din magazinele speciale. Pateurile sunt mult mai nutritive decat obisnuitele seminte, de aceea sunt recomandate in alimentatia pasarilor, pe perioada naprlirii, atunci cand trebuie sa faca fata pierderii, dar si formarii noilor pene – un proces suprasolicitant pentru organism;
  • -Imbaierea se aplica si pasarilor, de aceea este recomandata mai ales in aceasta perioada, pentru a facilita desprinderea penelor in timpul naparlirii.

De retinut!

Pentru a ajuta un animal de companie sa treaca prin procesul de naparlire, intr-un mod mai usor si mai sanatos, trebuie acordata o mare atentie alimentatiei, care trebuie adaptata perioadei si trebuie sa fie de cea mai buna calitate, trebuie introduse suplimente speciale si trebuie realizata o igiena corporala corecta. Daca sunt luate aceste masuri, animalul tau de companie, fie mamifer sau pasare, va trece prin aceasta perioada mai usor, ca tu sa te bucuri de un animalut sanatos, frumos si vesel.

Sursa imagine: yavuzersoy.com.tr

TAG-URI:

DISTRIBUIE: