Mergem la plimbare cu pisica
Pisicile nu sunt fan plimbari, desi au un puternic simt de explorare aceste animale atat de minunate prefera caldura caminului in locul plimbarilor. Un alt punct demn de luat in seama este acela ca pisicilor le place sa se plimbe pe unde vor ele, cand vor ele si cum vor ele. Mai bine zis, este greu sa-i spui unei pisici ce sa faca.
Cu toate acestea, exista situatii cand scoaterea animalutelor in afara locuintei este una imperios necesara si pentru aceasta trebuie sa stim cum sa ne comportam pentru a evita cat mai mult stresarea prietenului drag.

Mersul in parc


Mersul in parc necesita o pregatire temeinica daca in final dorim sa ne bucuram de compania pufoseniei preferate.
In primul rand va trebui sa achizitionam o lesa si un ham. Exista in magazine produse special create pentru pisici. Vom pune hamul animalutului in interiorul locuintei si-l vom lasa o perioada scurta de timp (5 minute), urmand ca in zilele urmatoare sa crestem progresiv acest timp pana cand pisica accepta sa poarte hamul.
Dupa ce am reusit aceasta performanta vom atasa lesa la ham procedand similar, adica in prima zi 5 minute pana vom obtine rezultatul dorit. Abia dupa ce pisoiul s-a obisnuit cu aceste accesorii inseamna ca este pregatit sa iasa pe usa casei.
Este important sa alegem pentru plimbare un loc linistit, cel mai recomandat fiind parcul. La inceput plimbarea va dura putin urmand ca datile urmatoare sa stam din ce in ce mai mult.

Mersul la medic


Pentru o pisicuta adulta deplasarea catre medicul veterinar trebuie sa se faca cel putin o data pe an pentru efectuarea vaccinului anual. Deplasarea este bine sa se faca intr-un timp scurt iar pisicuta va fi intotdeauna transportata intr-o cusca de transport.
Cusca de transport va trebui sa sufere o prealabila pregatire, aceasta va fi pusa dinainte intr-un loc accesibil pisicii pentru a o putea explora in voie. Ajuta foarte mult daca interiorul custii va fi spreiat cu o solutie atractanta care are rolul de a linisti animalul.
Pentru a suporta mai usor deplasarea este bine ca apa sa i se ofere cu 30 de minute inainte de plecare si sa-i fie interzis accesul la hrana cu 2 ore inainte. Majoritatea animalelor suporta mult mai usor transportul daca stomacelul lor nu este plin.

Deplasarea pe distante lungi


Deplasarea pe distante lungi necesita cusca sau o geanta de transport, castron pentru apa si hrana. Periodic vom oferi pisicutei apa pentru a evita pericolul deshidratarii. Mancarea, ne va ajuta ca odata ajunsi la destinatie picica sa recunoasca sortimentul dorit prevenind in felul acesta refuzul sau aparitia problemelor digestive.

Alte sfaturi


NU IESITI cu pisicile in spatii cu trafic intens pentru ca se vor speria.
Chiar daca sa pleci in concediu inseamna sa ai langa tine fiinta mult iubita, ar fi bine sa stii ca pisicile prefera culcusul acela tocit in locul unui hotel luxos. LASA PISICA ACASA IN CONCEDIU, iti va duce lipsa, se va stresa ca nu esti sa o iei in brate, dar toate acestea nu se vor compara cu traiul intr-un loc strain.

Lista de cumparaturi:

TAG-URI:

DISTRIBUIE: