Jack Russel

Descriere fizica


Cainele de rasa Jack Russel este un Terrier de lucru, robust, activ, agil, cu o personalitate puternica, cu corp suplu de lungime medie. Expresia lui plina de vivacitate reflecta energia care il caracterizeaza. Taierea cozii este facultativa. Parul poate fi neted, aspru sau sarmos.


Craniul: trebuie sa fie plat, de o latime moderata, care se diminueaza graduat catre ochi, pana atinge latimea botului.
Stopul: bine definit, dar nu foarte pronuntat.


Ochii: mici, migdalati, de culoare inchisa, cu o expresie plina de vivacitate, nu trebuie in nici un caz sa fie prea proeminenti, iar pleoapele trebuie sa fie intinse pe globul ocular. Conturul pleoapelor sa fie pigmentat in negru.


Urechile: sunt pliate si purtate in jos, sunt destul de groase si foarte mobile.


Obrajii: muschii masticatori trebuie sa fie bine dezvoltati. Gatul: puternic, cu linii pure, care permit purtarea capului cu dezinvoltura.


Personalitate


Jack Russel Terrier este un caine inteligent, activ, curajos ( uneori chiar nesabuit ), indraznet, vigilent, abil, cu o mare putere de munca. Jack este cam neastamparat si poate musca usor. Le place sa se joace cu copiii. Cainele Jack Russel este devotat familiei.


Strainii vor fi anuntati. In general sunt sociabili cu alti caini si atunci cand au fost socializati de mici cu alte animale din gospodarie le pot accepta chiar daca mai au tendinta de a fugari o pisica care se fereste sau alearga.


Ingrijire


Blana acestui caine se perie in perioada de naparlire iar cei cu blana aspra vor fi trimati ocazional.


TAG-URI:

DISTRIBUIE: