Ingrijirea si tocitul ghearelor la pisici
Ingrijirea si tocitul ghearelor este o practica cu un puternic impact asupra tuturor parintilor de pisici. Desi la prima vedere acest obicei pare atat de inofensiv si natural ajunge sa capete proportii uriase atunci cand tinta pisicii devine canapeaua sau alte obiecte de mobilier.

De ce zgarie pisica?


Pisica nu zgarie nici din rautate, nici pentru ca nu apreciaza canapeaua tocmai achizitionata si de foarte multe ori nu are nicio legatura cu unghiutele pe care am uitat sa le ajustam. Pisica zgarie pentru a-si marca teritoriul, este un animal teritorial iar lucrul acesta este unul cat se poate de normal. Intre degete pisica are glande cu care isi marcheaza teritoriul, canapeaua devine victima acestui obicei pentru simplu motiv ca de multe ori intram in casa cu hainele de afara si ne asezam direct pe canapea. Pisica simte acest miros nou si incearca sa-l neutralizeze.

Ce poti folosi pentru a scapa de zgarieturi?


Sisalul


Sisalul este o solutie ideala prin care distragem atentia pisicii de la locurile nepermise. Este confectionat din materiale rezistente si cu o textura aparte care rasfata ghearele pisicii. Fiti marinimosi cand cumparati un astfel de obiect si tineti cont ca pisicilor le place sa se intinda, deci lungimea suprafetei de zgariat trebuie sa fie una generoasa.

Jucariile


Jucariile fac de lucru pisicii asa ca incercati sa folositi jucarii care sa-i puna imaginatia, curiozitatea, dar si activitatea fizica la grea incercare.

Solutiile atractante


Solutiile atractante. Vor fi pulverizate pe sisal si jucarii pentru a trezi interesul pisicii catre ceea ce trebuie. Pentru ca odata cu trecerea timpului substanta se evapora este bine ca utilizarea lor sa se faca periodic (o data pe saptamana).

Solutiile repelente


Solutiile repelente au un miros care nu este pe placul pisicii insa deloc deranjant pentru om. Acestea vor tine pisica departe de anumite suprafete, sunt ideale pentru a corecta comportamente nedorite.

Forfecutele pentru unghii


Forfecutele pentru unghii. Taierea unghiilor necesita o oarecare rabdare si atentie. Daca unghia este transparenta asa cum se intampla si in cazul nostru, ne va fi usor sa anticipam pana unde vom ajusta. Se va taia la 2-3 mm de partea roz care este vascularizata, deci dureroasa.
In cazul in care unghia este colorata (neagra) taierea acesteia este bine sa se faca de catre personalul calificat. Atunci cand facem aceasta manopera nu trebuie sa bruscam animalul, ci sa vorbim pe un ton calm iar operatiunea in sine sa se desfasoare cu multa rabdare. Dupa taierea unghiutelor pisicutele se vor simti minunat daca le vom oferi o recompensa delicioasa.

Alte sfaturi


NU LIMITA ACCESUL PISICII catre anumite obiecte pentru ca insasi dorinta ei de a le marca o va face sa le incerce si mai mult. Ofera-i doar alternative: sisal, jucarii.
NU BATE PISICA pentru ca ai gasit lucruri "sfasiate", cearta se va produce atunci cand prinzi animalul asupra faptului pentru ca altfel nu va intelege ce s-a intamplat. Cel mai bine functioneaza sa atentionezi pe un ton usor ridicat, scurt si sa iei imediat animalul din locul cu pricina orientandu-l catre obiectele speciale.
Sa fii stapan de pisici este greu, dar daca esti prieten cu pisica, daca tii cont de preferintele ei mai neobisnuite, iti va fi mult mai usor sa stii cum sa i le satisfaci, dar mai ales cum sa le accepti.

Lista de cumparaturi

TAG-URI:

DISTRIBUIE: