Îngrijirea pisicilor pe timp de vară
Cu toții știm cum să ne protejam vara de căldură, dar oare știm și cum le ferim pe prietenele noastre feline de temperaturile ridicate? Pisicile care au probleme de sănătate sau pisicile mai în vârstă sunt foarte predispuse la afecțiuni grave de sănătate cauzate de căldură, dar orice pisică ar putea experimenta deshidratare, epuizare sau insolație atunci când temperaturile depășesc 27°C. Iată câteva sfaturi utile pentru îngrijirea pisicii tale pe timp de caniculă:

  1. Hidratarea

Pisicile sunt renumite pentru că nu beau suficientă apă, de aceea poți schimba bolul tradițional cu o fântână de apă pentru pisici. Ele reproduc o sursă naturală de apă proaspătă și filtrată, care ar putea atrage pisicuța.
Se recomandă înlocuirea parțială a hranei uscate cu hrana umedă. Mâncarea umedă poate conține cu până la 66% mai multă apă decât cea uscată, ajutând astfel prevenirea deshidratării și menținerea unei temperaturi corporale optime. De asemenea, îi puteți introduce în meniu pisicii supe sau lapte cu conținut redus de lactoză și de ce nu, chiar un iaurt destinat pisicilor.

  1. Îngrijirea blăniței

Pisicile cu blană în exces captează căldură, astfel încât este esențială îngrijirea zilnică pentru a îndepărtă părul deja căzut. În această perioadă blana trebuie îngrijită mai des cu perii și furminator in felul acesta se va simți mai comfortabil.

  1. Culcușul

Pe timp de vara este recomandat să se renunțe, pentru o perioadă, culcușul pufos și comfortabil al pisicii, cu un covoraș răcoritor. Asigură-te, însă, înainte că are gheruțele tăiate corespunzător pentru a nu deteriora materialul.

  1. Un nou look

Pentru pisicile cu părul lung, o tunsoare poate fi ca o gura de aer proaspăt, dar, pisicile nu trebuie tunse foarte scurt deoarece există riscul să dezvolte probleme la nivelul pielii. În zilele noastre se găsesc o mulțime de saloane unde personalul calificat vă ști exact de ce are nevoie pisica ta.

  1. Plimbatul

Ideal ar fi ca în perioada caldă să nu fie lăsate afară, însă dacă este inevitabil, cea mai bună prevenire este să stea în interior când soarele este cel mai puternic, între orele 11.00 și 17.00. Pentru protejarea pernuțelor puteți folosi creme speciale de hidratare.

  1. Locuri cu umbră și răcoroase

Ghemotoacele noastre de blană vor caută locuri mai umbrite, mai retrase și chiar mai răcoroase. Să nu ne mirăm dacă nu vom găsi pisica în locurile sale obișnuite, ea putându-se refugia, spre exemplu, în baie, în cada, pe holuri sau chiar în preajma aerului condiționat sau a ferestrelor deschise și umbrite.
În concluzie, cu puțină atenție, putem avea grijă de felina noastră, astfel încât să treacă cu ușurință peste perioadele caniculare, tot mai prezente în ultimii ani.

TAG-URI:

DISTRIBUIE: