Ingrediente din hrana uscată care influențează sănătatea tractuctului urinar la pisici

Este greu de înțeles că ingredientele hranei pot predispune animalele la diverse afecțiuni, deoarece rolul acesteia ar trebui să fie acela de a menține animalele sănătoase.  Când ești părinte de pisica, trebuie să fii atent la alimentație și să citești cu atenție eticheta.

Ingrediente care predispun pisica la afecțiuni urinare

- Cerealele. La prima vedere pare că nu există nicio legătură între cerealele din hrană și problemele urinare. Dacă stam să analizăm mineralele din cereale, ajungem la concluzia că cerealele sunt surse foarte bogate de magneziu, ceea ce elucidează multe necunoscute….

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu tipul de calculi, aflați că cel mai des pisicuțele fac niste pietre denumite ,,struviti’’,  pietre în compoziția cărora se găsește tocmai acest mineral. Magneziul se află în cantități foarte mici în carne, motiv pentru care hrana de bună calitate, fără cereale și un procent ridicat de carne, prezintă o garanție dacă vrem să evităm formarea acestor calculi. Pe de altă parte, vegetalele în cantitate mare fac ca urina să devină alcalina, iar acești calculi să se mărească. Când animalul mănâncă carne, urina este ușor acidă. 

- Făină de carne. Ai zice că această denumire nu ascunde niciun pericol, că pisicuțele sunt animale carnivore, și, cu cât hrana conține o cantitate mai semnificativă de carne… cu atât este mai sănătoasă. Însă există o mare diferență între ,,carne deshidratată‘’ și ,,făină de carne’’, făina fiind acel produs în care carnea se macină împreună cu carcasa, ceea ce duce în realitate la un aport semnificativ de făină de oase, produs care are un conținut prea ridicat în calciu. Calciu în exces se va depozita sub formă de pietre, în special la nivelul rinichiului și al vezicii urinare, aceste pietre purtând denumirea de ,,oxalați de calciu‘’.

Ingrediente care mențin sănătatea tractului urinar.

  1. Merișor. Acest fruct de pădure este de departe de cel mai real ajutor în gestionarea și prevenția afecțiunilor urinare. Pe lângă efectul său diuretic, de a face rinichiul să producă și să elimine mai multă urină, merișorul are și un rol antibacterian dovedit. Acest antibiotic natural, conține proantocianide, substanțe ce împiedică bacteriile patogene să se fixeze de pereții vezicii urinare, fapt ce duce la o diminuare semnificativă a riscului de a dezvolta infecții urinare. În plus, datorită conținutului de antioxidanți, merișorul are un puternic efect antiinflamator asupra tractului urinar.
  2. Glucozamină și condroitina. Chiar daca ne-am obișnuit să întâlnim aceste două substanțe în toate suplimentele care previn problemele articulare, de fapt, ele au un rol benefic și în prevenția afecțiunilor urinare. Glucozamină face parte în mod natural din structura peretelui vezicii urinare, suplimentarea acesteia în hrana uscată nu face decât să sprijine regenerarea mai rapidă a vezicii urinare. Condroitina, datorită rolului său antiinflamator, previne inflamațiile vezicii urinare, menține ph-ul la un nivel normal și reduce durerea și disconfortul animalelor cu afecțiuni urinare.
  3. Acizii grași omega 3, au un efect puternic antiinflamator și un rol preventiv în gestionarea afecțiunilor urinare. Cele mai bune surse de acizi grași omega 3 sunt sursele de origine animală: uleiul de pește, krillul, carnea de pește. Nu vă lăsați păcăliți de uleiurile vegetale, pe lângă faptul că sunt dezechilibrate în acizi grași omega 3, animalele carnivore asimilează deficitar acizii grași din sursele vegetale.
  4. Păpădia, gălbenelele, sunt plante cu un puternic efect antimicrobian. Reducând încărcătura de bacterii de la nivelul vezicii urinare, se reduce riscul ca animalele să dezvolte infecții urinare.
  5. Pătrunjelul are efect ușor diuretic, efect ce ajută la eliminarea bacteriilor care cauzează infecții ale tractului urinar la pisici.
  6. Mușețelul, valeriana. Au efect de calmare, aspect important, deoarece s-a dovedit că exista o mare legătură între stres și apariția problemelor urinare la pisici.

Acestea sunt doar câteva ingrediente ale căror beneficii le putem interpreta cu ușurință. Alege inteligent atunci când cumperi hrana pentru animăluțe, nu uita că scopul unui aliment bun este acela de a preveni și în niciun caz acela de a trata!

TAG-URI:

DISTRIBUIE: