Iepurii agresivi – Cauze si recomandari
Iepurii au reputatia de a fi animale foarte dragalase, de aceea e foarte greu de inteles de ce pot deveni agresivi incat sa zgarie, sa muste si sa loveasca. Insa iepurii pot fi agresivi cu oamenii din diferite motive. Ca sa ajungi la miezul problemei, trebuie sa analizezi situatia iepurelui. Afla in continuare care sunt cele mai frecvente cauze ce determina un iepure sa aiba un comportament agresiv!

Cauza hormonala


Apare cand iepurele se afla la maturitatea sexuala, pentru ca puiul de iepure se transforma intr-un "adolescent". Acesta terbuie hranit cu mancare speciala pentru iepuri juniori.

Manipulare incorecta


Cand sunt prinsi, trebuie sprijiniti cu labutele din fata, iar cu cealalta mana se va oferi un sprijin pentru membrele posterioare. Astfel se va crea o pozitie relaxata, iepurele se va simti in siguranta si nu se va zbate, ca sa evadeze. Niciodata nu va fi tinut de urechi sau suspendat in aer.

Deranjati din somn


Este cea mai frecventa cauza a agresivitatii iepurilor pentru ca ei prefera sa se odihneasca in timpul zilei si sunt activi dimineata si seara, de aceea atunci cand sunt deranjati reactioneaza neprietenos.

Ii invadam teritoriul


Daca dorim sa-i facem curat in cusca, trebuie, initial, sa il scoatem, pentru ca nu suporta sa ii fie invadat teritoriul si nici galagia.

Probleme de sanatate


Daca iepurele sufera de vreo afectiune care provoaca durere, exista riscul crescut sa fie si extrem de sensibil la atingere. In aceste situatii este recomandat un consult de specialitate si folosirea suplimentelor pentru iepuri.

A fost lovit


Daca, in trecut, a fost lovit, nu are incredere in oameni si va avea tendinta sa muste ca sa se apere. Un iepure tine minte daca este lovit si nu va mai manifesta afectiune fata de oameni, ci se va tine la distanta.

Comportamentul inadecvat


Iepurele interpreteaza miscarile bruste, galagia si incercarile de a-l prinde ca agresivitate si va raspunde in consecinta, in dorinta de a se apara.
Iepurele tau e agresiv? Care dintre cele de mai sus crezi ca ar fi cauza?

TAG-URI:

DISTRIBUIE: