Pesti
Hranirea pestilor se face de maxim doua pe zi, la interval de 10 si 12 ore. Hrana trebuie administrata cand lumina in acvariu este aprinsa; stingem lumina dupa ce ne asiguram ca a avut loc hranirea. Dupa stingerea luminii, putine specii de pesti se vor mai hrani.
Hrana trebuie administrata in functie de nivelul la care se hranesc pestii: la suprafata, la mijloc si la fund:
- pestii de suprafata trebuiesc alimentati cu o hrana sub forma de fulgi sau crisps care stau mai mult la suprafata apei;
- pesti de mijloc trebuiesc alimentati cu o hrana sub forma de granule care are un picaj lent;
- pestii de fund trebuiesc alimentati cu hrana sub forma de comprimate (ei se hranesc si cu resturile de mancare ale celorlalte categorii de pesti, dar nu este suficient doar acest tip de alimentatie).
Achizitionarea unui aparat automat de hranire a pestilor poate veni in ajutorul persoanelor ocupate si al copiilor care nu stiu sa dozeze cantitatea de hrana necesara pestilor.
De retinut ca hrana neconsumata de pesti in 15 si 20 secunde de la administrare nu va mai fi consumata mai tarziu. Majoritatea hranei este pe baza de proteina animala care la temperatura apei de 24-26 grade incepe sa se altereze, ceea ce duce la deteriorarea calitatii apei si implicit la aparitia bolilor la pesti. In aceste situatii sifonarea nisipului si curatarea filtrelor este operatiunea ce trebuie facuta imediat. Deci daca nu avem un aparat automat de hranit pesti pentru zilele cand nu suntem acasa, exista hrana de weekend si holiday sub forma de blocuri, care se introduce in acvariu in functie de numarul pestilor, din care vor manca pestii pe toata perioada fara a deteriora calitatea apei si suficient de hranitoare pentru pesti pe perioada respectiva.
In zilele in care populam acvariul cu alti pesti, dupa introducerea acestora in acvariu, nu mai hranim pestii in urmatoarele 24 ore. La introducerea noilor pesti in acvariu se recomanda intreruperea iluminarii pe o perioada de 1-2 ore pentru a diminua stresul pestilor (atat a celor deja existenti cat si a celor noi intrudusi in acvariu) precum si pentru a evita posibilele agresiuni fata de noii pesti.
TAG-URI:
DISTRIBUIE: