Iarba in alimentatia pisicii

Pisica ta consuma iarba si nu intelegi de ce? Iarba este necesara pentru alimentatia pisicii pentru ca ii ofera necesarul de substante care nu fac parte in mod obisnuit din alimentatia ei. Totodata, iarba o ajuta la eliminarea parului ingerat in timpul toaletarii, Plus de asta, ii face chiar placere sa o consume! Ce efect are mai exact, unde o gasesti si ce nu trebuie sa faci afli in continuare din recomandarile noastre!

Efectele pe care le are iarba


Efect laxativ


In primul rand, consumul de iarba are un efect laxativ datorita continutului ridicat de fibre, care ajuta la tranzitul prin tubul digestiv al parului ingerat.

Induce voma


Celebrele ghemotoace de par nu se vor elimina singure si nici nu se digera, de aceea au nevoie de "ajutor", iar consumul de iarba va favoriza acest lucru. Parul ingerat in timpul toaletarii, care este intr-o cantitate mai mare in timpul naparlirii, are un efect iritant pentru tubul digestiv si predispune animalul la constipatie. Voma este fiziologica doar daca apare de 3-4 ori pe luna. Mai des de atat poate indica o afectiune digestiva.

Ce trebuie sa stii despre iarba pentru pisici


Achizitioneaza iarba speciala pentru pisici din magazinele destinate animalelor de companie. Aceasta este un supliment alimentar si nu trebuie confundata cu iarba matei (care are un rol afrodisiac). Iarba pentru pisici este un amestec de seminte care se planteaza intr-un substrat special, care favorizeaza cresterea ei intr-un termen de 7-8 zile, pentru a fi consumata.
Iarba un aliment natural, benefic pentru sanatatea pisicutei tale. Aceasta contine substante nutritive, cum e acidul folic.
Consumul de iarba va descuraja pisicuta sa se hraneasca cu plantele ornamentale din casa, care sunt si toxice. Totodata, iarba are un continut caloric scazut. Poti achizitiona si suplimente care contin iarba sau pe baza de malt, care sunt o alternativa la iarba, pentru ca au un continut ridicat de fibre.

Greseli frecvente


Punerea ierbii la incoltit in pamant de flori


Daca vei face asta, vei hrani pisicuta cu o serie de ingrasaminte nocive care s-au acumulat in planta din pamant.

Folosirea ierbii din parcuri sau din fata bloculului


In aceste zone, incarcatura microbiana si parazitara este mare si risti astfel sa pui in pericol sanatatea pisicutei tale.

TAG-URI:

DISTRIBUIE: