Hrana potrivita pentru animalutul tau
Animalul de companie nu se plange de hrana pe care i-o oferi si o mananca, indiferent cat de sanatoasa e. De aceea iti revine sarcina de a-i oferi cea mai buna hrana, pentru a te asigura ca animalutul tau traieste mai mult si e sanatos. Mancare facuta in casa sau industriala? Tu ce alegi?
Stiai ca o nutritie adecvata rezolva 90% din eventualele probleme care pot aparea in intretinerea animalelor de companie? In ciuda faptului ca se considera ca mancarea facuta in casa este cea mai sanatoasa, de fapt hrana industriala iti ofera marele avantaj de a-i oferi animalutului tau o alimentatie echilibrata.

De ce sa alegi hrana industriala


Aceasta hrana ne da posibilitatea hranirii adecvate a animalutelor in functie de etapa de viata in care se afla, anume puppy, junior, adult sau senior.
Mancarea industriala tine cont de o serie de particularitati specifice: rasa, talie, activitate fizica, mediul in care traieste animalutul, stari fiziologice (gestatia si lactatia) si categorii de animale (de exemplu, hrana pentru animale sterilizate).
Totodata, hrana industriala poate fi oferita la discretie neexistand pericolul alterarii. Datorita continutului scazut in apa nu da posibilitatea dezvoltarii fungilor si bacteriilor, deci are un termen de valabilitate foarte mare putand fi depozitata la rece timp de mai multe luni.
Hrana are o digestibilitate crescuta, ca aceasta sa fie asimilata si valorificata de organism.
De asemenea, hrana uscata contribuie la mentinerea sanatatii dentare, datorita duritatii crochetei aceasta incurajeaza masticatia si realizeaza detartrajul mecanic al dintilor.
Mancarea industiala pentru animale este economica. Fiind concentrata, sunt necesare cantitati scazute de hrana.
Alt beneficiu al hranei industriale este ca putem realiza un control riguros al ratiilor, evitand astfel pericolul supraalimentatiei animalului de companie.
Ea are o palatabilitate crescuta, aceasta insusire este data de folosirea ingredientelor cu o inalta valoare biologica care satisfac simturile olfactiv si gustativ al animalelor de companie.
Pe langa faptul ca asigura mentinerea starii de sanatate, are o formula superioara care previne aparitia eventualelor boli.
Se poate administra ca sortiment unic, dar pentru un plus de varietate se recomanda a fi asociata cu hrana umeda care aduce un plus de beneficii in dieta: grad inalt de digestibilitate, palatabilitate ridicata, multitudine de sortimente. Umiditatea ridicata a sortimentelor umede asigura hidratarea organismului, previne concentrarea urinei, mentinand astfel sanatatea tractului urinar.

In concluzie...


Hrana industriala ne ajuta sa le oferim animalelor de companie un meniu echilibrat, o dieta completa care tine cont de particularitatile speciei pe toata durata vietii.
Daca am alege sa hranim animalutele cu hrana preparata in casa nu am face decat sa predispunem organismul la o serie de carente. Majoritatea mancarurilor gatite pe baza de carne sunt sarace in calciu, ceea ce ar afecta grav dezvoltarea tesutului osos. Aceasta alimentatie ar trebui suplimentata cu vitamine si minerale ceea ce ar creste foarte mult costurile de intretinere.
Animalutul tau de companie merita o alimentatie potrivita. Asigura-te ca ii oferi cea mai buna hrana ca sa fie sanatos!

TAG-URI:

DISTRIBUIE: