Hamster nou in familie

Hamsterii sunt un grup de rozatoare mici-Cricetinae care traiesc in general in zone uscate, aride. In mod normal aceste animale sunt ierbivore hraninduse cu seminte, radacini, flori si fructe, dar ocazional consuma si insecte, pui de pasari, soareci, broaste si serpi.


O alta caracteristica este prezenta unor pungi pe interiorul obrajilor, pungi cu care hamsterii isi transporta hrana in culcusuri unde isi fac provizii.


Cusca hamsterilor


Cusca trebuie sa fie prevazuta cu gratii dese pentru ca hamsterul sa nu poata iesi din ea, trebuie sa fie spatioasa, cu multe jucarii si ascunzisuri, deoarece hamsterii devin foarte active pe timpul noptii, unii dintre ei putand sa parcurga distante pana la 8 km pe noapte.


Asternutul pentru hamsteri


Asternutul poate sa fie din diverse materiale: pelete de hartie, pelete de lemn, ciocalai de porumb, talas sau fibre textile. Avand in vedere ca hamsterilor le place sa sape au nevoie de un asternut de calitate si usor. De aceea se recomanda asternutul din ciocalai de porumb.


Adapatoarea


Vasul de apa este de forma unui adapator cu bila. Castroanele cu apa pot fi periculoase deoarece hamsterii se pot ineca in ele.


Castronul pentru mancare


Vasul de mancare trebuie sa fie mic si dintr-un material usor de igienizat cum ar fi ceramic sau metalul.


Fanul


Foarte multi posesori de hamster neglijeaza faptul ca aceste animale au nevoie de fan. Fanul ajuta la tocirea dintilorsi la o digestive sanatoasa prin fibrele continute. De asemenea este materialul preferat din care hamsterii isi fac cuib.


Hrana pentru hamsteri


Mancarea pentru hamsteri este in mare parte alcatuita din seminte si cereale, ca si in natura, dar mai poate contine pelete,fructe si legume uscate. Pentru a satisfice nevoia de proteina animala unele mancaruri mai contin si viermi de tarate uscati. Deoarece hamsterii au obiceiul sa ascunda hrana ar trebui sa fie hraniti cu portii mici.


Recompensele


Recompensele trebuie sa fie administrate rar deoarece hamsterii tind sa nu mai consume hrana de baza cand acestea sunt administrate. Recompensele trebuie sa fie o completare a meniului de baza si nu sa il substituie.


Suplimentele


Suplimentele de vitamine si minerale au rolul sa contracareze eventualele carente datorate in special faptului ca hamsterii se hranesc selectiv si nu pot asimila tot ce au nevoie din harana de baza. Este recomandat sa administreze un supliment cu vitamina C si bloc mineral pentru aportul de calciu.


Jucariile


Jucarii de ros ajuta la tocirea dintilor si la stimularea activitatilor naturale ale hamsterilor.


Accesoriile


Hamsterii sunt animale active mai mult pe timpul noptii. Din aceasta cauza ei au nevoie de casuta in care sa se ascunda ziua si de diverse rotite, tuburi si rampe unde sa isi consume energia pe timpul noptii.


Hamsterii sunt cel mai usor de crescut dintre toate rozatoarele datorita taliei lor mici si
datorita adaptabilitatii. Se maturizeaza repede si se reproduce usor, dar trebuie sa tinem cont ca sunt teritoriali si ca in special masculii tind sa se lupte. De aceea daca dorim mai multe exemplare este recomandat sa alegem female din aceeasi colonie.


Lista de cumparaturi

TAG-URI:

DISTRIBUIE: