Golden Retriever
Este un caine robust, de marime medie spre mare. Craniul este lat, iar botul este drept, avand o forma usor conica, cu un varf bine definit. Nasul are culoarea neagra sau negru-maroniu. Dintii sunt ascutiti si feroce, actionand ca o foarfeca atunci cand musca. Ochii sunt de culoare maroniu inchis, de marime medie sau mare. Urechile relativ mari atarna pana la nivelul obrajilor. Cand acestea sunt trase peste fata, varful lor ar trebui sa acopere ochii. Coada este groasa la baza, partea inferioara fiind stufoasa. Ghearele nefolositoare pot fi taiate. Blana acestuia este impermeabila, densa, cu o forma ferma, dreapta sau ondulata. Are blana ciufulita sub burta, in spatele labelor, in fata gatului si in partea inferioara a cozii. Blana cainilor din aceasta rasa poate varia de la culoarea fildesului pana la un auriu bogat.

Temperament


Fiind energici si iubitori, cainii din rasa Golden Retriever adora sa isi incante stapanul, asa ca dresajul de supunere poate aduce o satisfactie mare. Sunt ideali in competitii. Prietenosi cu toata lumea, inclusiv cu alti caini, Golden Retriever-ii au foarte putine instincte protectoare, daca nu chiar deloc. In timp ce e putin probabil sa atace, sunt potriviti pentru postul decaini de paza, anuntand cu fermitate cand se apropie un strain. Pentru a fi fericiti, cainii din aceasta rasa simt nevoia sa fie in preajma oamenilor care conduc "haita". Cainii Golden Retriever pot sa devina distructivi, exuberanti si le poate fi distrasa atentia cu usurinta daca duc lipsa de exercitii zilnice, atat mentale cat si fizice.


Asigura-te ca animalul va ramane ferm, dar calm, increzator si cu un instinct de conducator, pentru a evita problemele comportamentale. Cainii din rasa Golden Retriever au talente precum depistarea, vanatul si recuperarea pradei, detectarea narcoticelor, agilitate, supunere in caz de competitie si capacitatea de a realiza trucuri si tumbe. De asemenea, acesti caini iubesc inotul.


Inaltimea si greutatea

  • Inaltimea: masculii masoara intre 56 si 61 cm cand sunt maturi, iar femelele intre 51 si 56 cm.
  • Greutatea: masculii au o greutate cuprinsa intre 27 si 36 kg cand sunt maturi, iar femelele intre 25 si 32 kg.

Conditii de trai


Rasa se acomodeaza bine intr-un apartament daca face destule exercitii. Sunt destul de activi in interiorul apartamentului si le ajunge pentru desfasurare o curte medie sau mare.


Cainii din rasa Golden Retriever au nevoie de plimbari zilnice si antrenante, pusi sa alerge pe langa tine cand mergi cu bicicleta, astfel incat acesta sa fie pozitionat in lateralul sau in spatele bicicletei, deoarece instinctul ii va spune ca cel ce se afla in fata conduce, iar acesta este stapanul sau. In plus, acestora le place sa recupereze mingile aruncate de catre stapan sau oricare alte jucarii. Asigura-te ca faci destule exercitii cu cainele, astfel incat sa eviti ca el sa devina hiperactiv.


Durata de viata


In jur de 10-12 ani.


Ingrijirea blanii


Blana lina, in doua straturi si de marimi medii, este usor de ingrijit. Tesala si periaza blana cu o perie cu tepi, acordand o atentie sporita stratului exterior. Foloseste o pudra pentru blana cainilor in mod regulat, insa nu ii face baie decat daca este necesar.


TAG-URI:

DISTRIBUIE: