3 pasi simpli de urmat pentru a mentine sanatatea cainelui si a familiei tale

Campanie de informare siconstientizare a necesitatii deparazitarii periodice a cainelui

  • Prin campania „O oferta de nerefuzat”, echipa Bayer isi propune sa promoveze necesitatea deparazitarii periodice si sa introduca in conversatia din mediul online si offline a temei legate de sanatatea cainelui si a familiei;
  • Un animal de companie nedeparazitat este un pericol pentru sanatate, iar copiii sunt cei mai expusi riscului de a contracta diferiti paraziti, inclusiv Giardia;
  • Pana pe 5 martie, stapanii de caini sunt asteptati in magazinul Animax Vulcan cu materiale informative si oferte promotionale la produsele pentru deparazitare interna.

Bucuresti, 23 februarie, 2017 - Strange dupa cainele tau, spala-te pe maini si deparaziteaza-ti periodic cainele, acesta este mesajul pe care echipa Bayer il transmite prin campania „O oferta de nerefuzat”! In ultimii ani, trendul de a avea un animal in casa a devenit foarte raspandit, mai ales in zona urbana si cu precadere in cadrul familiilor care locuiesc la bloc. In felul acesta, contactul strans dintre animal si om predispune la un risc major de a contacta boli parazitologice. Pentru a preveni infestatia cu paraziti instestinali si a mentine sanatatea cainelui si a familiei, trebuie respectat un protocol de prevenire pe toata perioada de viata a cainelui prin deparazitari interne si externe.

Cei mai multi stapani de caini uita sau nu dau importanta necesitatii deparazitarii periodice

Potrivit ultimelor cercetari realizate in Romania*, cainele reprezinta animalul preferat, iar 76% dintre familiile formate din minim patru membri detin caini. Calitatea vietii familiei precum si calitatea vietii animalului de companie depind foarte mult de administrarea produselor de deparazitare interna si externa.

“Ne dorim ca din ce in ce mai mult stapani de animale sa fie constienti de necesitatea deparazitarii periodice si de modalitatile prin care iti poti tine familia in siguranta si de a avea un caine sanatos. Credem in activitatea de preventie si speram ca din ce in ce mai multi stapani de caini sa ceara in cabinetele veterinare produse pentru deparazitarea regulata. Noul tratament Drontal Dog Flavour de la Bayer contine doza optima de substanta activa pentru a inlatura viermii intestinali, inclusiv Giardia, iar datorita gustului sau, 9 din 10 caini il accepta usor si il rontaie singuri”, a declarat Ioana Lazarescu, Marketing Specialist, CropScience Division, Bayer.

Copiii, cei mai expusi la pericole

Copiii si cainii pot fi cei mai buni prieteni, iar acestia din urma pot avea o influenta extrem de benefica. Le pot imbunatati abilitatile sociale ale copilului si, in timp, copiii invata sa-si trateze cainele ca parte a familiei. Poate de aceea, peste 80 % dintre copii obisnuiesc sa-si pupe cainele.

“Cu siguranta ca este una dintre cele mai induiosatoare imagini pana cand iti dai seama ca animalul tau de companie tocmai ce a inghitit cateva oua de paraziti. Copiii sunt cei mai expusi riscului de imbolnavire deoarece pun mainile pe jos, se joaca cu obiecte care ating pamantul si au tendinta sa-si duca mana murdara la ochi, nas si gura. Modul de transmitere poate fi de la inhalarea de aerosoli, la contact direct cu animalul, contact cu fecalele sau urina animalului, pana la muscatura directa. Mai mult, materiile fecale ale cainilor nedeparazitati intern pot contine bacterii, virusi si paraziti care pot pot infecta adultii si copii cu salmonela, toxocara, E-coli, giardia etc. Pentru proprietarii animalelor de companie profilaxia acestor boli este relativ simpla. In primul rand, deparazitarea companionilor in regim constant dupa un protocol stabilit de medicul veterinar precum si efectuarea periodica a examenului coproparazitologic in vederea stabilirii eficientei deparazitarilor interne", a declarat Dr. Leica Laurentiu - medic primar veterinar.

Cainele in rol principal #cainesanatos

Pana pe 5 martie, cei care vor trece prin magazinul Animax din Bucuresti Vulcan vor putea afla informatii legate de regulile de igiena pentru a proteja sanatatea cainelui si a familiei. De-a lungul campaniei, stapanii de caini isi pot face animalul de companie Ambasador al mesajului #cainesanatos. Mecanismul e cat se poate de simplu, intra pe http://iubesteanimalele.ro/drontal-dog-flavour/, incarca fotografia cainelui pe posterul personalizat, distribuie pe pagina de Facebook cu hashtag-ul #cainesanatos si automat se intra in concurs. Premiile campanie sunt invitatii la filmul „Cainele, adevaratul meu prieten”, tricouri si dispensere cu pungi igienice.

***

Drontal Dog Flavour este un antiparazitar cu spectru larg utilizat pentru tratamentul cainilor infestati cu viermi rotunzi (nematode), viermi plati (cestode) si Giardia.

Durata tratamentului difera in functie de tipul de parazit: pentru deparazitari periodice ale cainilor adulti, in cazul infestarii cu nematode si cestode, acestia vor fi tratati la fiecare trei luni. Pentru tratamentul de rutina, o singura doza este recomandata, dar, in cazul infestarii grave cu nematode, doza trebuie repetata dupa 14 zile. In urma suspiciunii sau confirmarii infestarii cu Giardia tratamentul se aplica timp de trei zile consecutiv.

***

Despre Bayer

Bayer este o companie globala cu principale competente in domeniul Stiintelor Vietii ─ medicina si agricultura. Grupul isi propune sa creeze valoare prin inovatie, crestere si performante economice inalte. Bayer este dedicat principiilor dezvoltarii sustenabile si responsabilitatilor sale sociale si etice, in calitate de cetatean corporativ.

Divizia Animal Health din cadrul Bayer este lider mondial in domeniul sanatatii animalelor. Sprijinim sanatatea animalelor si sustinem fermierii, medicii veterinari si proprietarii animalelor de companie care se ocupa de ingrijirea acestora prin oferta noastra de terapii si solutii inovatoare. Relatii responsabile dintre oameni, animale de companie si animale din exploatatie inseamna a avea grija de sanatatea si bunastarea acestora.

Rolul pe care animalele il au in viata noastra sporeste in importanta, iar oamenii si animalele traiesc mai indeaproape; fapt pentru care si necesitatea de a proteja oamenii impotriva transmiterii patogenilor purtatori de boli a devenit mai presanta. Bayer si-a asigurat pozitia de lider in cercetarea si dezvoltarea de produse destinate sanatatii animalelor si controlului daunatorilor inca din 1919 si dezvoltam in mod constant produse noi, imbunatatite si forme mai bune de administrare in avantajul animalelor din viata noastra.

Cainii si pisicile sunt animale de companie ale oamenilor, iar rolul pe care acestia il joaca devine din ce in ce mai important odata cu trecerea timpului. Mentinerea sanatatii acestei relatii apropiate nu este doar o obligatie fata de prietenii nostri necuvantatori, ci asigura si protectia oamenilor impotriva transmiterii de agenti patogeni, purtatori de boli. Iubitorii de animale se asteapta sa beneficieze de aceeasi calitate in domeniul sanatatii pentru prietenii lor patrupezi, precum cea de care pot beneficia ei insisi. Exigentele in domeniul sanatatii animalelor si al ingrijirii medicale sunt in plina ascensiune. Venim in intampinarea acestor solicitari cu solutii inovatoare, inspirate de Stiinta pentru o viata mai buna.

*studiu realizat de compania iSense Solutions, 2016.

TAG-URI:

DISTRIBUIE: