Cum iti dresezi pisica
Dresajul se poate intr-adevar aplica si in cazul pisicilor, insa daca te astepti ca ele sa se invarta, sa-ti aduca fel de fel de lucruri, sa miaune in fel si chip inseamna ca nu ai inteles ideea. Pisica intelege lucrurile la fel de bine precum cainele, considerat a fi un animal usor de dresat, dar trebuie sa tinem cont ca pisica nu este caine, are alta personalitate, alte tabieturi si alt  comportament. Ea este un animal solitar, pentru ca asa este ea si asta trebuie sa intelegem.

De fapt, pisica nu are nevoie de un dresaj propriu-zis ci doar de corectarea anumitor comportamente. Situatia insa nu este asa de simpla pentru ca unele dintre acestea au mare legatura cu modul de a fi al pisicii si pentru asta este mai degraba nevoie sa fim noi cei care ar trebui sa ne lasam dresati.


Ca sa intelegem ce putem imbunatatii in relatia cu pisoiul drag va trebui sa analizam ce ne dorim noi si de ce are nevoie pisica.

Urinarea in locuri nepermise


Ce vrea sa transmita pisica


Pisica vrea sa ne trasmita ca a ajuns la maturitate sexuala sau ca litiera nu este curatata la timp. De asemenea, pisica poate proceda astfel pentru ca s-a schimbat ceva in familie si ca aceasta schimbare o streseaza (bebelus nou, alt animal, alta casa) sau pur si simplu nu stie unde este litiera.

Ce trebuie sa intelegem noi


Trebuie sa intelegem ca instinctul natural ii zice pisicii sa se imperecheze, ca trebuie sa fim mai atenti la igiena litierei (poate este timpul sa optam pentru un nisip clasic de calitate sau un silicat), ca pisica are nevoie sa-i dam mai multa atentie.
Putem sa ajutam pisica sa-si gaseasca cu usurinta litiera daca pulverizam suprafata nisipului cu o solutie atractanta.
Sterilizarea rezolva in proportie de 90 % acest comportament.

Oare pisica are nevoie de dresaj sau doar de intelegere?


Pisica ne trezeste la prima ora a diminetii


Pisica doarme mai toata ziua , fiindca este un animal nocturn, asa este ea, nu va chinuiti sa o schimbati. Eventual puteti sa-i dati mai multa atentie in timpul zilei, sa-i lasati jucarii interesante inainte de a pleca de acasa. Daca doriti sa aveti sansa ca noaptea sa doarma mai mult, puneti mancarea intr-un loc usor accesibil si va va lasa sa dormiti.

Pisica zgarie canapeaua


Vrea sa-si revendice teritoriul deoarece canapeaua este o permanenta sursa de mirosuri noi. Glandele cu care pisica isi marcheaza teritoriul de gasesc la nivelul urechilor, obrajilor, cozii dar si intre degetele.
Nu trebuie sa pierdem speranta de a avea o canapea noua deoarece si pentru acest comportament exista o alernativa, anume sisalul. Cumpara-i un sisal si o sa uite de canapea. Mai mult, pulverizeaza pe suprafata acestuia o solutie atractanta, da-i de lucru cand nu esti acasa asa ca fa o revizie printre jucarii si ansamblurile de joaca.
Nu vreau sa ma zgarie atunci cand ma joc
Pisicile obosesc repede si in plus nu le face placere sa fie mangaiate pe anumite zone cum ar fi
burtica, deci tineti cont si de aceste recomandari. Ele prind in joaca orice cu ajutorul gherutelor asa ca poate ar trebui sa ne asiguram inainte de a incepe joaca ca unghiutele sunt taiate in mod corespunzator.

Fiti pregatiti cu gesturi tandre, cu laude si cu mici tratatii pentru a le oferi animalutului atunci cand constatati comportamente bune. Astfel pisicuta va capata increderea si va renunta singura la cele necorespunzatoare.
Lista de cumparaturi:

TAG-URI:

DISTRIBUIE: