Dog Argentinian
Dog-ul Argentinian este un caine mare, musculos, din tipul Mastiff-ului. Roba are parul scurt, lucios, gros, fara subpar, intotdeauna de culoare alba, usor de intretinut .Este un caine foarte inteligent, puternic, independent, ce necesita inceperea dresajului de supunere de la o varsta timpurie.

Dog-ul argentinian cunoscut, de asemenea, si ca mastiff-ul argentinian este rezultatul unui vis. Doi frati era hotarati sa creeze un vanator sociabil, dar care sa intimideze prin aparitie, capabil sa vaneze pume si mistreti. Dupa cateva eliminari succesive, visul celor doi frati a devenit realitate si Dog-ul argentinian a luat nastere.


Istoricul si originea


Dog-ul argentinian este originar din Argentina. In 1925, fratii Antonio Nores Martinez si Agustin Nores Martinez isi doreau cu inflacarare o rasa de caini capabila sa vaneze vanatul de talie mare in tinuturile rurale argentiniene. Dorinta lor de a avea un caine care sa fie in acelasi timp atat un companion, cat si un vanator eficient, i-a condus la dezvoltarea unei noi rase de caini prin imbinarea caracteristicilor unice a zece rase.


Aspectul exterior si dimensiunile


Dog-ul argentinian da impresia unui caine bine conformat si musculos, impunator si elegant. Ca idee, rasa este similara unui pit bull alb, de talie mare. Dog-ul argentinian este un caine elagant cu conformatia unui mastiff, cu maxilare puternice, urechile clupate (scurtate) si cu un cap masiv cu botul scurt si puternic. Ochii Dogului argentinian sunt de culoare inchisa, negri sau caprui, cu o expresie care indica inteligenta si vigilenta. Trufa este intotdeauna neagra, iar parul care acopera botul este scurt, des si matasos.


Inaltimea la nivelul greabanului este de 61-69 cm, iar greutatea corporala este de 36-45 kg.


Personalitatea


Dog-ul argentinian are un temperament echilibrat. Rasa este prietenoasa, dar isi va proteja feroce familia daca simte pericolul. Dog-ul argentinian, de obicei, accepta alte animalute, in special, daca acestea sunt supuse si prietenoase. Din nefericire, dogul argentinian si-a creat o reputatie de caine agresiv, fiind prohibit in cateva state.


Dog-ul argentinian nu este un caine care se adreseaza proprietarilor incepatori si neexperimentati. Aceasta rasa necesita o socializare timpurie si un dresaj adecvat pentru a fi ascultator si supus.


Relatiile cu familia si casa


Dog-ul argentinian poate fi un caine de companie prietenos si iubitor. Sunt loiali familiei si paznici excelenti ai caminului lor. Socializarea precoce este importanta pentru a-si dezvolta o legatura puternica cu membrii familiei lor. Dogul argentinian este o rasa care se maturizeaza tardiv si care trebuie sa creasca alaturi de celelalte animalute din casa dumneavoastra pentru a invata sa le accepte ca membrii ai familiei.


Dresajul


Agresivitatea acestor caini poate constitui o problema, de aceea trebuie sa fie atent si intens socializati cu alti caini, de la o varsta timpurie. Nu trebuie tinuti cu un alt caine de acelasi sex. De asemenea, nu trebuie tinuti in compania pisicilor sau a altor animale mici de casa, decat daca au fost crescuti impreuna cu acestea.


Avand o vointa puternica si un temperament independent, dar totodata fiind foarte inteligent, Dog-ul Argentinian isi va respecta stapanul, dar acesta trebuie sa fie ferm, staruitor si demn de incredere. Datorita stramosilor sai care erau caini de vanatoare, Dog-ul Argentinian va fi permanent intrigat de mirosurile incitante din jurul sau , de aceea, trebuie ca atentia sa sa fie mentinuta prin dresaj , mereu asupra stapanului.


TAG-URI:

DISTRIBUIE: