Dihori

Este un mamifer din familia Mustelidae. Prin natura lor sunt animale de prada, dar in captivitate sunt sociabili, inteligenti si jucausi. Durata medie de viata a unui dihor este de 8 - 10 ani.


Cum trebuie amenajata cusca unui dihor:

- este bine sa aiba o cusca cu doua nivele, cu scari si rampe pe acre sa le poata escalada;

- sa contina litiera sau o cutie mica cu nisip, in timp si cu rabdare dihorul poate fi invatat sa foloseasca litiera, astfel mirosul neplacut poate fi tinut sub control;

- animalul are nevoie de un hamac sau patut in care sa se odihneasca;

- asternut igienic pentru cusca;

- castron pentru mancare si adapator pentru apa.

Cusca trebuie curatata o data pe saptamana, iar asternutul sa fie schimbat in intregime.

Dihorii nu reactioneaza bine la temperaturi extreme, de aceea temperatura in care sunt tinuti sa fie intre 15 – 21 grade C, fara curenti puternici de aer, pot raci usor.

Dihorul poate fi scos la plimbare, adora sa se miste prin iarba, in magazinele noastre exista hamuri speciale pentru el, cu ajutorul carora poate fi plimbat in siguranta.

Cu ce hranim un dihor:

- hrana speciala uscata, in magazinele noastre se gaseste hrana industriala ce acopera necesarul de proteine si vitamine pentru o dieta sanatoasa;

- i se poate administra hrana pentru pisici (proteina > 35%), dar atentie la continutul de magneziu, sa fie scazut;

- carne proaspata de pui, in cantitati mici;

- nocive pentru dihor sunt: ciocolata, produsele care contin cofeina sau sare, alcoolul; laptele ii poate produce deranjament la stomac.

Dihorul are nevoie de vaccinari, deparazitari interne si externe de aceea este bine sa facem periodic o vizita la medical veterinar.

Pentru a scapa de mirosul neplacut produs de glandele perianale ale dihorului este indicat sa fie scoase si animalul castrat.

TAG-URI:

DISTRIBUIE: