Curiozități despre veverițele Degu

Veverițele Degu sunt o specie de rozătoare originare din Chile. Sunt animale foarte sociabile, trăind în grupuri mari. Veverițele Degu au fost folosite în laboratoare pentru studiul diabetului, datorită faptului că acestea nu metabolizează zahărul, iar apoi au devenit animale de companie. Aceste sunt rozătoare inteligente și energice, cu care vă vor atrage atenția pe timp îndelungat. De asemenea, sunt curioase, jucăușe, blânde și adesea inofensive și pot emite sunete specifice în anumite situații.

Este un animal de companie ce se va acomoda tabieturilor voastre, ideal pentru întreaga familie. În condiții bune de viață, veveriță Degu poate trăi între 5 și 9 ani. Aceasta ajunge la maturitate la vârsta de 6-9 luni, iar femelele pot făta 4-6 pui, aceștia putând merge la scurt timp după. La 5-6 săptămâni de viață, puii sunt complet independenți.

În mod natural, veverițele Degu trăiesc în grupuri, ceea ce ar fi ideal să fie luați în pereche, putând deveni depresive dacă sunt singure, chiar dacă le acordăm atenție și dragoste. Pentru a evita o suprapopulare a cuștii, putem alege două veverițe de același sex.

Privind alimentația, fânul și apa proaspătă sunt indispensabile! Pe lângă acestea, au nevoie și de o hrană specifică. Ca în cazul oricărei alte rozătoare, nu trebuie să lipsească și ceva de ros, pentru a ajuta la tocirea incisivilor care au creștere continuă.

Cușca  trebuie să fie spațioasă, cu gratii metalice dese, pentru a evita evadarea. În privința toaletării și igienei, este ideal să-i asiguram veveriței Degu o toaletă  cu nisip specific. Acestea, efectiv, se vor tăvăli în nisip pentru a-și curăța blănița de excesul de sebuum, nefiind necesară o îmbaiere propriu-zisă.

În mod cert, nu ar trebui să lipsească dintre accesorii și o roată de alergat (), suficient de mare pentru a-și consuma surplusul de energie și pentru a evita roaderea gratiilor. Căsuța acestora, ce trebuie să fie în cușcă, poate fi din lemn, caz în care, pe lângă loc de refugiu și dormit, poate fi roasă fară probleme (în cazul deteriorării acesteia, este recomandată înlocuirea).

Așternutul este indispensabil din cușcă, ce se pune în strat de 2-4cm și se va schimba periodic, în funcție de gradul de murdărie și a numărului de veverițe din cușcă.

TAG-URI:

DISTRIBUIE: