Cum se face deparazitarea externa a animalelor de casa?
Deparazitarea externa a animalelor de casa este la fel de importanta precum cea interna, dat fiind ca musafirii nepoftiti care ataca din exterior le pot transmite necuvantatoarelor boli grave, uneori chiar fatale. Parazitii externi deterioreaza starea de sanatate a animalutelor prin consumul resurselor organismului, putandu-le produce chiar leziuni la suprafata pielii.
Bineinteles, nu toate animalutele pot fi supuse aceluiasi tip de deparazitare externa, pentru ca acest proces trebuie sa tina cont de mai multi factori: specia din care animalul face parte, varsta acestuia, greutatea, anumite stari fiziologice (gestatie, lactatie) sau anumite particularitati individuale.

In pet shop-urile Animax poti gasi urmatoarele instrumente pentru deparazitarea externa a animalelor de casa.


Pipetele antiparazitare


Pipetele antiparazitare au eficienta timp de o luna si se recomanda aplicarea lor direct pe pielea cainelui, intre omoplati, astfel incat produsul sa nu poata fi ingerat in timpul toaletarii.
Deparazitarea folosind pipetele se face dupa cel putin doua zile de la imbaierea animalului si cel putin cu doua zile inainte de urmatoarea spalare, pentru a fi cat mai eficienta.
In principal, pipetele contin substante care intra in sangele animalelor, ceea ce are drept consecinta  moartea parazitilor externi hematofagi (care se hranesc cu sange) – capusele, puricii, tantarii. Insa exista tipuri de pipete care contin si substante de tip repelent, adica tin la distanta si alte tipuri de insecte.

Zgarzile antiparazitare


Zgarzile antiparazitare acestea au efect repelent, impiedicand reinfestarea animalutului cu paraziti.
Atunci cand exista deja paraziti, se recomanda mai intai curatarea terenului cu ajutorul unui alt instrument de deparazitare si abia apoi, dupa doua saptamani, poate fi pusa si zgarda, prelungind astfel efectul deparazitarii externe cu 2-8 luni, in functie de produs.
In ceea ce priveste varsta, animalutul trebuie sa aiba cel putin trei luni de viata pentru a putea primi un astfel de accesoriu deparazitar.

Spray-urile antiparazitare


Spray-urile antiparazitare sunt o solutie buna pentru ca pot fi aplicate animalutelor foarte tinere, incepand cu varsta de doua zile. Sunt produse care actioneaza imediat dupa aplicare, in maxim patru ore.

Pudra antiparazitara


Pudra antiparazitara poate fi si ea folosita in deparazitarea externa a cainilor si pisicilor, prezentand, in plus, marele avantaj ca se poate aplica incepand cu varsta de patru saptamani.

Sampoanele antiparazitara


Sampoanele antiparazitare nu ofera protectie totala, de aceea se recomanda ca folosirea acestora sa fie insotita si de o alta metoda de deparazitare externa.

In concluzie...


Prin urmare, in functie de parametrii animalutului de companie (specie, varsta, greutate etc.),
dar si in functie de stilul de viata al acestuia, cat si al tau, vei alege unul sau mai multe dintre aceste instrumente pentru deparazitarea externa.


Aceasta deparazitare trebuie neaparat facuta pentru a pune la adapost atat sanatatea si chiar viata animalutului, dar si sanatatea ta si a restului membrilor familiei, dat fiind ca multe boli infectioase provocate de paraziti animalelor pot fi transmise si la om.

TAG-URI:

DISTRIBUIE: