Cum să-ți răcoreșți câinele în timpul verii?

Suntem la început de vară, iar temperaturile sunt în creștere. Curând, perioadele caniculare vor fi frecvente și trebuie să fim pregățiți să ne răcorim blănosul.

  1. Evită plimbările în toiul zilei. Când temperatura exterioară depășește 30°C, asfaltul se încinge și poate depăși 40-50°C, ceea ce poate cauza arsuri la nivelul pernuțelor patrupedului nostru. Cu toate că putem folosi o cremă protectoare, nu va asigura o protecție 100% împotriva arsurilor. Pe lângă acest lucru, și căinii pot face insolație sau arsuri la nivelul pielii, dacă este expus în bătaia directă a razelor soarelui. De preferat, plimbările le putem face până în ora 11:00 și după ora 17:00.
  2. Nu-i oferi hrana umedă și apa rece sau cu gheața. Poate că în cazul nostru o gustare de la frigider ne poate răcori temporar, dar în cazul câinilor poate face mai mult rău decât bine. Cel mai frecvent pot apărea tulburări digestive cu manifestare prin diaree. Înainte de-ai oferi porția, lasă conserva la temperatura camerei cca. 30-60min sau încălzește cu grijă la cuptorul cu microunde, astfel încât să nu fie nici fierbinte, existând riscul de a produce leziuni la nivelul cavitații orale.
  3. Articole destinate reducerii temperaturii corporale. În acest caz, există o multitudine de produse în acest scop, începând cu un covoraș răcoritor pe care se va așeza și temperatura corporală va scădea treptat, până la un nivel optim, jucării menite să ofere o senzație de rece și chiar vesta  răcoritoare sau bandane, în diferite dimensiuni.
  4. Asigură o temperatură ambientală potrivită. Ei bine, în acest caz, ar trebui să fie destul de facil să menținem o temperaturaă optimă în casă/apartament și în locul unde se afla patrupedul. În mod cert, câinele sau pisica nu ar trebui să se afle în bătaia directă a aerului condiționat, putând cauza probleme medicale.
  5. Nu oferiți înghețată! Aceasta conține muuuult zahar, arome artificiale, aditivi alimentari și chiar gluten, iar toate acestea pot duce în scurt timp la tulburări digestive, afecțiuni gastrice, dermatite alimentare și chiar supraponderabilitate în timp.

TAG-URI:

DISTRIBUIE: