Cum ingrijim iarna pasarile si iepurii de curte?
Iarna este un anotimp dificil si pentru animalele care traiesc la exterior in mod obisnuit, cum ar fi pasarile si iepurii de curte. Proprietarii trebuie sa ia cateva masuri pentru a asigura confortul acestora pe parcursul zilelor cu temperaturi scazute.

Sfaturi pentru pregatirea pentru iarna a pasarilor de curte


Trebuie mutate in interior


Trebuie mutate in interior pentru ca nu se simt bine la temperaturi mai mici de 20 de grade. Nu este vorba neaparat de interiorul casei proprietarilor, ci in constructii care sa le asigure un adapost adecvat in sezonul rece.

Trecerea intre medii sa fie treptata


Trecerea intre cele doua medii nu trebuie sa fie brusca, ci treptata, pentru ca modificarea
radicala a temperaturii si umiditatii streseaza pasarile si pot provoca naparlirea atipica.

Alimentatia trebuie imbogatita


Alimentatia trebuie imbogatita cu un complex polivitaminic ce poate fi gasit in magazinele de specialitate.

Sfaturi pentru pregatirea pentru iarna a iepurilor de curte


Amplasamentul custii


Cusca sau adapostul trebuie amplasate cu grija intr-un loc ferit de precipitatii si de curentii puternici de aer. In rest, iepurii sunt animalute destul de rezistente la temperaturile scazute, chiar se pot inmulti pe timp de iarna.

Sursa de apa


Castronul cu apa sau adapatoarea trebuie monitorizata continuu pentru a nu ingheta. Iepurii se deshidrateaza in zilele geroase la fel de repede precum in cele caniculare.

Temperatura apei pentru baut


Ofera-le apa calda pentru baut. Astfel, iepurii nu se vor imbolnavi si vor trece cu bine peste sezonul rece. Pentru ca animalutele sa aiba mereu apa calduta la dispozitie in zilele friguroase, este indicat sa reumpleti vasele de baut de mai multe ori pe zi.

Alimentatia


Regimul alimentar trebuie ajustat: mancarea trebuie sa fie completa din punct de vedere
nutritional, complexa, de calitate superioara si in cantitate suficienta. Fanul sau lucerna uscata nu trebuie sa lipseasca din alimentatia iepurilor, iar in sezonul rece se adauga si amestecuri de boabe cu aport caloric ridicat. Aceste amestecuri trebuie sa contina cereale (ovaz, grau, orz, porumb), leguminoase (mazare, fasole, linte, soia) si seminte de floarea-soarelui.

Vitaminele


Alimentatia trebuie suplimentata cu vitamine pentru sustinerea imunitatii si a metabolismului crescut in sezonul rece.

Atunci cand vine iarna, iepurii si pasarile de curte au nevoie de un pic de ajutor pentru a trece peste conditiile dificile din aceasta perioada. Corpul lor se adapteaza la schimbarile de mediu, insa au nevoie de atentie sporita pentru a putea trece mai usor peste iarna.

TAG-URI:

DISTRIBUIE: