Cum imprietenim pisica si aspiratorul
Teama pisicilor de aspirator este des intalnita in familiile printre ai caror membri se numara si delicatele feline. Desi reactiile acestora par a fi desprinse din cele mai bune comedii, ceea ce simte cu adevarat ghemul de blana nu are nimic in comun cu amuzamentul.
Pisica are un auz foarte fin, ea nu iubeste de fel galagia, iar zgomotul aspiratorului nu face parte din preferintele acesteia. Frica fata de aspirator este justificata si prin faptul ca felina nu ajunge sa cunoasca aceasta masinarie de facut harmalaie. Insa exista cateva trucuri demne de luat in seama care reduc sau chiar elimina frica pisicii pentru aspirator.

1. Lasa aspiratorul in locuri usor accesibile


De cele mai multe ori acest aparat este depozitat in cutii si in locuri pe care pisica nu le poate accesa. Si noua ne este frica de necunoscut, credeti ca pisicii dumneavoastra nu-i este?
Aspiratorul trebuie pus intr-un loc usor accesibil cu cateva ore inainte de a-l folosi, dar si dupa ce tocmai am terminat de facut curatenie. In acest fel pisica se va obisnui cu prezenta si cu mirosul acestui aparat.

2. Ofera-i pisicii locuri in care se va simti in siguranta


Oricine stie cat prefera pisica sa se catere, acum este timpul sa investim intr-o jucarie care sa poata sa-i inlesneasca pisicii aceasta preferinta. Ajuta si daca eliberam anumite polite din mobila pentru ca pisicile se vor simti intodeauna in siguranta la inaltime.
Totodata, putem folosi un ansamblu de joaca. Astfel pisica ta va imbina utilul cu placutul!

3. Porneste aspiratorul cand pisica nu este in camera


In felul acesta zgomotul nu va fi atat de puternic si va da posibilitatea animalului sa se obisnuiasca mai usor.

4. Distrage-i atentia


Cat timp aspiri, ofera-i micului tau prieten ceva de facut, ceva care sa-i tina mintea ocupata, de exemplu o jucarie.

5. Hraniti pisica langa aspirator, atunci cand acesta este oprit


Trebuie avuta grija ca pisica sa poata ajunge usor la hrana, iar aspiratorul sa nu reprezinte un obstacol ce se interpune intre pisica si castronul cu hrana. La inceput, castronul va fi asezat la o distanta mai mare, pentru ca pe masura ce pisica se obisnuieste cu prezenta aspiratorului, castronul sa fie mutat din ce in ce mai aproape de aparat.
Tot in acest sens, se pot oferi jucarii sau animalul poate fi antrenat sa se joace in preajma aspiratorului.

6. Folositi solutiile atractante


Pulverizati aspiratorul cu solutii care atrag in mod normal pisica, in felul acesta simpla masinarie nu va mai parea un monstru de speriat.
Nu-ti forta pisica, acest lucru nu va face decat sa sporeasca si mai mult teama, iar pisica sa devina si mai precauta. Fiecare pisica are propriul ei ritm, iar acomodarea va fi diferita de la un animal la altul.
Petrece cat mai mult timp in compania pisicii, perierea, mangaierea, joaca nu vor face decat sa scape pisica de anxietate!

TAG-URI:

DISTRIBUIE: