Cum ii alegi culcusul cainelui tau?
La fel cum noi ne regasim linistea acasa si atingem cele mai multe momente de relaxate din viata in intimitatea caminului nostru, la fel si animalutele de companie au nevoie sa se retraga intr-un loc numai al lor, desi stapanii le pun, uneori, toata casa la dispozitie. Iar cand este vorba despre caini, animale cu un important simt al proprietatii, prezenta unui culcus special pentru caini este obligatorie, fiind benefica atat pentru intretinerea acestora cat si pentru igiena casei.
Apoi, materialele pe care omul le foloseste in epoca moderna pentru constructia casei sale nu sunt cele mai benefice pentru odihna si relaxarea animalelor de companie, astfel incat un culcus le poate asigura confortul necesar si le poate proteja de curentii de aer sau de locurile reci din casa, mentinandu-le o stare buna de sanatate.

Culcus dupa chipul si asemanarea cainelui


Sa mergi la cumparaturi pentru un culcus de caine nu-i chiar floare la ureche, avand in vedere gama larga de forme, materiale, dimensiuni si accesorii disponibile pentru acest articol. Insa alegerea se face, in mare masura, in functie de cainele „proprietar". De exemplu:
Alege marimea culcusului in functie de marimea cainelui. Daca ai un pui, gandeste in perspectiva si ia in calcul marimea lui la maturitate. Si mai ia in considerare faptul ca acestor animalute le place sa doarma cat mai relaxate, cu labutele intinse, deci trebuie sa aiba loc si pentru asta.
Alege forma culcusului in functie de rasa cainelui. Cele de talie mica se simt bine in culcusuri rotunde, cele de talie medie si mare ar trebui sa primeasca un culcus dreptunghiular.
Alege culoarea culcusului in functie de cea a blanii cainelui. Si asta nu pentru ca animalutul de companie ar stramba din nas daca nu se asorteaza – pentru ca, se stie, cainii vad alb-negru – ci pentru ca un astfel de culcus este mai usor de curatat.
Alege materialul culcusului in functie de necesitati: cele impermeabile sunt mai usor de curatat, previn instalarea mirosului neplacut si a bolilor animalutului. In plus, pot fi spalate la masina. Alternative la materialele impermeabile ar fi: plusul, nailonul, bumbacul, plasticul, rachita.

Cate bordeie, atatea obiceiuri canine


Culcusul nu e doar „patul" cainelui, ci locul unde acesta se relaxeaza si isi petrece multe ore in decursul unei zile. Prin urmare, intentionam ca animalul de companie sa se simta excelent in acest accesoriu care ar trebui fabricat in concordanta cu nevoile sale si felul sau de-a fi. Iata ce tipuri de culcusuri poti gasi in magazinele cu articole destinate cresterii si ingrijirii prietenilor nostri necuvantatori:
  • Culcusuri din plastic: perfecte pentru cainii care nu se pot deplasa (pot fi igienizate cu usurinta) si pentru cei care rod (sunt rezistente). Pot fi umplute cu o saltea, pentru un confort sporit, dar au dezavantajul ca bratele sunt rigide;
  • Culcusuri tip casuta (iglu): recomandate cateilor emotivi care prefera locurile izolate pentru a se odihni;
  • Culcusuri termo: recomandate cateilor cu blana scurta, puilor, animalelor friguroase, cateilor cu blana rara, celor cu probleme articulare; sunt calduroase si moi, cu bratele groase, oferind un maxim de confort;
  • Culcusuri expedition: sunt fabricate din materiale impermeabile, rezistente, sunt usor de spalat; sunt cea mai buna optiune de culcus in timpul calatoriilor cu animalul de companie;
  • Saltele ortopedice: pentru preventia instalarii problemelor articulare la caini, dar si pentru a oferi confort animalutelor deja afectate;
  • Culcusuri din burete: au preturi accesibile si se gasesc peste tot, intr-o mare varietate de forme si dimensiuni;
  • Saltele din spuma: sunt confortabile si usor de igienizat, dat fiind ca husa este detasabila;
  • Perne: o varianta caduroasa si pufoasa pentru toti cainii.
  • Atunci cand alegi locul pentru culcusul cainelui in casa ta, gandeste din perspectiva animalului de companie, care are nevoie sa intre si sa iasa din el de multe ori pe zi – deci trebuie sa fie usor accesibil, sa fie ferit de curentii de aer, de umezeala, iar constructia lui sa nu solicite cainii cu probleme la urcat si coborat.
  • Cat despre cainii de curte, cea mai buna optiune de culcus este casuta de lemn, ale carei dimensiuni trebuie sa fie adecvate celor ale animalului: custile foarte mari pierd cu usurinta caldura, iar custile mici „sufoca". In acestea nu trebuiesc puse perne sau saltele care nu sunt impermeabile, deoarece se uda si mentin umezeala, astfel incat paiele sunt cea mai buna optiune pentru aceasta situatie.
Alegerea culcusului cainelului este foarte importanta pentru ca acesta este locul in care animalul se odihneste, se relaxeaza si ii ofera intimitate oferindu-i spatiul personal de care are nevoie.

TAG-URI:

DISTRIBUIE: