Collie
Collie este foarte iubit de crescatorii de caini si nu numai. Toata lumea o cunoaste pe Lassie, cel mai faimos Collie din lume. Un pui de aceasta rasa este un companion excelent pentru copii.

Este un caine de talie mare, care are abilitatea de a mana turmele de oi si este suficient de agil pentru a recupera oile fugare.


Blana acestui patruped poate avea diverse combinatii de culori: negru cu alb, tricolor si alb. Collie-ul poate avea blana aspra (lunga) sau neteda (scurta).


Temperament


Este un caine foarte energetic. Poate alerga intreaga zi fara sa oboseasca. Este inteligent si motivat cand vine vorba de munca. Aceste caracteristici nu-l fac un animal de companie potrivit pentru casa, intrucat exercitiile regulate sunt esentiale pentru el. In caz contrar, el devine nefericit si poate avea un comportament negativ.Temperament:


Collie este un caine de expozitie si este usor de dresat. Daca este crescut impreuna cu copiii, poate deveni foarte afectuos.


Exercitiile zilnice nu sunt suficiente. Rasa are nevoie de stimulare fizica si psihica constanta, iar acest lucru poate fi obtinut prin permiterea realizarii anumitor sarcini. Energia patrupedului este asemanatoare este asemanatoare cu cea a cainilor de talie mica. Ii place sa realizeze munci grele si sa se joace.


Dresaj


Collie adora sa fie laudat in timpul dresajului. Este un animal foarte sensibil. In general nu se intelege cu pisicile, dar exista si cateva exceptii. ca sa nu aiba probleme cu acceptarea prezentei strainilor, rasa necesita socializare timpurie.


Poate fi si un caine sportiv. cauta sa fie pe placul tuturor. Nu este potrivit pentru persoanele foarte ocupate, care nu pot petrece mult timp cu el.


TAG-URI:

DISTRIBUIE: