Cocker Spaniel

Aspectul exterior si dimensiunile


Cocker spaniel-ul este un caine de talie medie, armonios. Capul este rotund, cu fruntea neteda. Botul este lat, iar urechile sunt lungi si pendulante. Coada este, in general, amputata la scurt timp dupa nastere.
Blana acestui caine este una dintre cele mai evidente caracteristici. Este matasoasa, usor ondulata si de lungime medie, fiind prevazuta cu un puf profund, care-i protejeaza de vremea rece si umeda. Cocker-ul se gaseste in diferite varietati de culoare: negru, negru cu cafeniu, crem, rosu inchis, brun cu cafeniu, galben inchis, etc.
English cocker spaniel-ul are o greutate corporala de circa 13-16 kg la mascul si de 12-15 kg la femela si o inaltime la nivelul greabanului de 38-43 cm la mascul si de 36-41 cm la femela.

Personalitatea


Per ansamblu, cocker spaniel-ul este un caine prietenos si jucaus, care va fi bucuros sa va faca pe plac. Ca si in cazul altor spanieli, cocker-ul este energic si necesita un antrenament regulat. Daca nu-i este permis sa faca miscare si va duce o viata sedentara, acest caine poate dezvolta tulburari de comportament.

Relatiile cu familia si casa


Potrivit atat pentru viata urbana, cat si pentru cea la tara, rasa are un instinct nativ de protector, ceea ce il face un bun caine de paza. Daca este crescut alaturi de copii, cockerul se poate intelege bine cu acestia. Cockerii adulti care nu au socializat cu copiii de timpuriu, inca din copilarie au tendinta sa nu tolereze poznele acestora.

Dresajul


Cocker spaniel-ii sunt caini cu un instinct nativ pentru vanatoare. Pot fi educati cu usurinta sa goneasca si sa recupereze vanatul. Desi s-a crezut ca sunt spanieli de teren, ei se pot adapta si in apa. English cocker-ul este utilizat ca si caine de vanatoare mai mult decat varietatea americana.
In afara de dresajul pentru vanatoare, cocker spaniel-ul este un caine usor de dresat pentru a fi supus si ascultator.

Aspecte particulare


Cockerii nu trebuie lasati singuri pentru perioade lungi de timp. In caz contrar, acest lucru poate antrena frustrari si secundar, dezvoltarea tulburarilor de comportament si a distructivitatii. Unii caini sunt irascibili, putand fi chiar agresivi cu strainii.
Datorita blanii sale lungi, cockerul trebuie periat frecvent.
 

TAG-URI:

DISTRIBUIE: