Chinchilla noua in familie
Chinchila este un mic rozator provenind din zonele muntoase din vestul Americii de Sud. In salbaticie animalul este in pericol de disparitie datorita faptului ca a fost vanat pentru blana moale si matasoasa.
Chinchila are blana cea mai deasa dintre toate mamiferele. Acest lucru a facut ca acest animal sa fie crescut din pacate si pentru industria blanurilor de lux, nu numai ca animal de companie.
Este un animal vioi, cu o fire blanda care poate oferi clipe de bucurie stapanilor lor. Necesitatile lor nu sunt cu mult diferite de ale celorlalte rozatoare. Iata ce iti trebuie pentru o chinchilla noua in familie!

Hrana, recompensele si suplimentele pentru Chinchilla

 • Fanul este necesar in alimentatia chinchilei deoarece regleaza digestia(aceste animale fiind foarte sensibile din acest punct de vedere), adduce un aport de minerale si ajuta la tocirea dentitiei.
 • Mancarea. Chinchila este un animal sensibil la mancare si care tinde sa aleaga mancarea. Pentru a nu se crea dezechilibre nutritionale este de preferat sa le oferim o hrana peletizata care sa contina toate ingredientele necesare unei nutritii corecte.
 • Recompensele ajuta la diversificarea meniului, dar nu trebuie sa tina loc de hrana de baza. Deoarece chinchilla are un stomac sensibil sunt recomandate doar recompensele speciale pentru chinchilla.
 • Suplimentele de vitamine si minerale previn carentele nutritionale, chinchilele au nevoie de un bloc mineral care sa ii asigure necesarul de hrana si de un supliment pe baza de vitamina C are are rol in imunitate.
 

Cusca si accesorii pentru Chinchilla

 • Cusca trebuie sa fie mare, inalta, eventual prevazuta cu mai multe etaje deoarece chinchilla este un animal vioi caruia ii place sa sara si sa se catere.
 • Asternutul poate sa fie din mai multe tipuri de material fibre textile, talas, ciocalai de porumb, pelete de lemn si pelete de hartie. Avand in vedere sensibilitatea acestor animale se recomanda peletele de hartie care nu fac praf si absorb foarte bine umezeala si mirosul.
 • Vasul de apa este de preferat sa fie sub forma unui adapator extern cu bila sau cu piston, evitandu-se astfel ca animalul sa se ude.
 • Vasul de mancare este ideal sa fie din material usor de curatat cum ar fi inoxul sau ceramica.Plasticul este pe o pozitie secundara datorita faptului ca poate fi ros.
 • Jucariile de ros de sunt importante pentru mentinerea dintilor la lungmea optima. Ele pot fi din lemn sau lemn si fibre natural.
 • Toaletarea. Chinchila se toaleteaza singura cu ajutorul unui nisip foarte fin. Prin frecarea cu acest nisip activeaza si imprastie uleiurile care ii tin blana in conditii optime.
 • Accesoriile. Chichilele sunt active dimineata si seara, iar pe timpul zilei le place sa stea ascunse, de aceea au nevoie de o casuta. Ele mai pot fi stimulate prin amplasarea in interiorul custii a unor podete suspendate si a unor hamace.
 
Desi chinchilele sunt mai sensibile decat celelalte rozatoare si trebuie sa fim atenti la manevrarea lor si la dieta, sunt foarte apreciate datorita blanei matasoase, placute la atingere si firii lor active.

TAG-URI:

DISTRIBUIE: