Chihuahua
Chihuahua este un bun caine de companie. Curajos, plin de viata, mandru si aventuros, adora afectiunea umana. Este recunoscator si agil, insa poate fi foarte incapatanat daca nu este dresat corespunzator. Este loial si devine foarte atasat de stapan. Permite-i cat mai mult sa socializeze. Unii pot parea putin dificil de dresat, dar sunt inteligenti, invata repede si raspund bine unei instruiri ferme, dar delicate. Poate fi dificil sa il inveti sa nu faca mizerie in casa. Nu il lasa sa faca lucruri pe care nu i le-ai permite unui caine mare (sindromul cainelui mic), cum ar fi saritul pe oameni.

Oricat ar fi de placut ca un caine de 2,5 kg sa isi puna labutele pe piciorul tau cand vii acasa de la serviciu, acest lucru ii permite un comportament de lider si, daca ii ingadui acest lucru, va avea foarte multe probleme de comportament, cum ar fi gelozia,agresivitatea fata de alti caini sau uneori chiar si fata de oameni si va deveni nesigur in prezenta strainilor. In preajma persoanelor necunoscute, el isi va urma stapanul la fiecare pas, cat de aproape este posibil. Un Chihuahua care are impresia ca el conduce omul s-ar putea sa sara la copii pentru a-i musca. In general, aceasta rasa nu este recomandata pentru copii, nu din cauza ca nu ar fi buni cu ei, ci din cauza ca oamenii trateaza diferit un Chihuahua fata de cum ar trata un caine mare, acest lucru facandu-i sa devina instabili.


Din cauza taliei, aceasta rasa tinde sa fie tratata ca si copiii, iar lucrurile care nu ne plac in comportamentul unui caine mare ni se par dragute in cazul unui patruped mic. Cainii mici tind sa fie scosi mai putin la plimbare, oamenii crezand ca le ajunge miscarea pe care o fac alergand toata ziua prin casa. Cu toate acestea e bine de stiut ca plimbarea ofera mai mult decat miscare. Stimuleaza mintea si satisface instinctul de migratie pe care il au toti cainii. Din cauza acestor lucruri, rasele de talie mica, cum ar fi Chihuahua, tind sa devina adresive, zgomotoase, protectoare si instabile cu cei mici si cu oamenii pe care nu-i cunosc. Cainii Chihuahua lasati de catre stapani sa fie lideri devin cat se poate de agresivi fata de alti caini. Stapanii care observa acest lucru si nu ii ofera unui Chihuahua un alt tratament decat unui caine mare, impunandu-se, vor avea probleme in a-i lasa in compania copiilor.

  • Inaltime: 15-23 cm
  • Greutate: 1-3 kg
  • Durata de viata: aproximativ 15 ani

TAG-URI:

DISTRIBUIE: