Cerealele in hrana pisicii si cainelui

Cerealele – sunt ele bune pentru alimentatia cainelui sau pisicii? Atunci cand stabilesti cu ce sa-ti hranesti animalutul, trebuie sa acorzi o mare importanta ingredientelor pe care le contine hrana respectiva. Cel mai important aspect este ca hrana sa ofere nutrientii necesari. Daca mancarea contine nutrienti in exces sau prea putini, atunci animalul tau de companie va fi afectat. Fiecare ingredient ofera un set de nutrienti. Afla in continuare ce efect are alimentatia bogata in cereale pentru cainele sau pisica ta!

Cainele si pisica sunt animale carnivore, de aceea:

1.Ca sa poata consuma cu usurinta hrana trebuie sa fie usor de descompus si de asimilat de organism si sa aiba o valoare biologica ridicata;

2.Proteinele sunt foarte importante. De aceea hrana lor trebuie sa fie bogata in aminoacizi esentiali, pe care organismul nu ii produce singur. Spre exemplu, carnea de miel este indicata pentru ca are un continut ridicat de aminoacizi esentiali;

3.Alimentele cu un continut ridicat in fibre vegetale sunt foarte putin digerabile;

4.Pisicile sunt exclusiv carnivore, de aceea pot sintetiza substante esentiale ca vitamina A, taurina si acidul arahidonic doar din produse de origine animala.

Ce inseamna pentru un animal carnivor sa fie hranit cu cereale? Pai, sa analizam!

Cerealele:

-Contin proteine de slaba calitate - Hrana cu cereale contine o proteina de slaba calitate, avand continutul redus in aminoacizi esentiali. Cu alte cuvinte, este o hrana insuficient valorificata de catre organismul cainelui si pisicii. Introducerea cerealelor in alimentatie poate fi facuta doar pentru ca este o optiune mai accesibila si mai ieftina, dar ea ofera o hranire de slaba calitate. Totodata, pentru reptile hrana vie este cea mai recomandata, deoarece acestea sunt obisnuite cu acest tip de hrana.

-Nu sunt chiar pe placul cainilor si pisicilor, de aceea, pentru a fi consumate, cerealele trebuie combinate cu alte alimente. Sortimentele cu cereale disponibile pot avea un continut crescut de grasimi ca sa fie mai gustoase;

-Contin carbohidrati si grasimi – In ciuda faptului ca pot furniza energie, cerealele sunt digerate greu si, din cauza continutului crescut in carbohidranti si grasimi, maresc predispozitia organismului catre obezitate, diabet, afectiuni articulare, boli cardio-vasculare etc.

In concluzie, cerealele nu sunt o optiune de hrana recomandata unui caine sau unei pisicii. O pot consuma, dar nu le ofera nutrientii necesari si ii pot ingrasa.

Sursa imagine: www.suntmamica.ro

TAG-URI:

DISTRIBUIE: