Ce faci cu un motan care este in calduri
Termenul ,,calduri” pentru motani nu exista cu adevarat, insa comportamentul lor in aceasta situatie ii face sa para exagerati. Motanul incepe sa isi schimbe comportamentul in momentul in care o pisica din apropiere se afla in calduri.
Vocalizarea excesiva, dorinta de a iesi afara, exprimarea unei mai mari afectiuni decat de obicei fata de oameni si alte animale din casa, comportamentul de super motan si ingamfarea nu sunt intotdeauna asociate cu excitarea sexuala la motani. Acestea pot fi simptome ale unei boli sau sentimente de stres sau insecuritate. Daca motanul tau se incadreaza in aceste comportamente, atunci ar trebui sa vizitezi mai intai un veterinar si apoi sa tragi concluziile.
Sfaturi de calmare a motanilor in calduri
Sa spunem ca motanul tau este in calduri pentru ca este primavara, pentru ca vecinii sunt plini de pisicute sau chiar in casa ta exista una sau doua pisici care il starnesc. Ce ar trebuie sa faci?

1. Castreaza motanul


Aceasta este singura modalitate de a te asigura ca motanul tau nu raspunde la strigatele vecinelor. Daca stii ca ai un pisoi care face valuri printre pisicute, atunci aceasta trebuie sa fie alegerea ta. Daca ti-ai ales un motan, asta inseamna ca nu iti doresti pui. Tocmai de aceea nu ar trebui sa iti faci griji pentru eventualele surprize (cand vei vedea ca in vecini pisica tocmai a nascut 3 pui care seamana perfect cu motanul tau – asta dupa ce iti va uda toata casa, dupa ce va canta in fiecare noapte si dupa ce va avea o atitudine superioara.

2. Schimba-i dieta zilnica


Daca nu vrei sa auzi de castrare si iti doresti ca motanul tau sa ramana un tigru pentru pisicutele vecine, singura solutie este sa inveti sa traiesti cu acest comportament. Daca consideri ca este imposibil, iata cateva schimbari minore pe care i le poti aplica motanului tau.
  • Fa exercitii in timpul zilei

Pisicile nu sunt atat de diferite fata de oameni: una dintre modalitatile de a nu se mai gandi la pisici este ca motanul sa faca altceva amuzant si care sa il solicite fizic. Joaca este ca vanatul pentru animale, iar in natura pisicile iti aloca un anumit interval de timp pentru aceasta activitate. Daca ai posibilitatea sa indeplinesti macar jumatate din acel timp cu motanul tau, va fi mult mai calm.
  • Imbogateste mediul motanului tau

Creeaza un spatiu de joaca bogat (copaci pentru pisici, cuburi, rafturi) si spoturi pentru ascunzatoare (cutii, plante, spatiul dintre canapea si perete, perdele) si realizeaza diferite oportunitati de joaca (bile, soareci, jucarii atarnate). Creeaza un spatiu care il stimuleaza si ii solicita imaginatia si dorinta de joaca. In acest fel se va exprima natural, isi va consuma energia si va fi mult mai odihnit si lipsit de comportamente nepotrivite sau exagerate.
  • Stabileste un program de masa

Ce legatura are mancarea cu dorinta pe care o are pentru pisicute? Asa cum se spune, dragostea trece mai intai prin stomac. Dar luand in serios aceasta problema, daca motanul tau se trezeste mereu cu bolul plin, isi consuma zero energie in incercarea de a se hrani. Astfel, acea energie se duce pe mioanit si pe cantat dupa pisicute. Pozitionand bolul intr-o alta camera fata de cea in care mananca, il ajuta sa isi consume o parte din energie pentru a ajunge la mancare.

3. Viziteaza un veterinar


Exista diferite tipuri de tratamente care calmeaza motanii in calduri. Ai nevoie de indrumarea unui veterinar inainte de a lua o decizie in ceea ce priveste calmarea motanului cat timp este in calduri.
 

TAG-URI:

DISTRIBUIE: