Cât de potrivită este carnea de miel în alimentația câinelui tău
Carnea de miel face parte din categoria cărnurilor roșii, alături de cea de vită și cea de porc. Carnea roșie este mult mai bogata în fier, mineral indispensabil pentru formarea celulelor sanguine.
Care sunt principalele beneficii ale cărnii de miel în alimentația câinilor:
  1. Sursă importantă de proteine de înaltă calitate, cu un conținut ridicat în aminoacizi esențiali. Chiar dacă unele studii arată că aminoacidul taurina se află în cantitate mai mică în carnea de miel, află că nu există niciun risc pentru sănătatea câinilor, taurina nefiind un aminoacid esențial pentru câine așa cum este pentru pisică.
  1. Sursa importantă de grăsimi.Ce-i drept conține o pondere mai ridicată de grăsimi saturate, comparativ cu cele nesaturate (omega 3) de unde și părerea că ,,mielul pică mai greu’’. Partea buna este aceea că fașă de om, câinii au o capacitate mai mare de a metaboliza grăsimile, atât în stare active, cât și în repaos.  Totuși, putem considera că este o carne mai indicata în alimentația câinilor activi, a câinilor în creștere și mai puțin recomandata în hrana câinilor supraponderali sau seniori.
  1. Sursă importantă de vitamine și minerale.
-     Vitamina B12 – esențială pentru formarea sângelui și funcționarea creierului.
-     Seleniu și Zinc – minerale cu un puternic efect antioxidant. Zincul este al doilea oligoelement după fier, menține sănătatea părului, a pielii, intră în structura a peste 200 de enzime, contribuie la sinteza hormonilor și la creșterea imunității. Pentru că este atât de important pentru organism, zincul se adaugă în toate rețetele de hrană uscată. Din acest punct de vedere, carnea de miel se află în fruntea clasamentului în ceea ce privește conținutul în zinc.
-     Fier – mineral implicat în formarea hemoglobinei și a transporta oxigenul către țesuturi.
-     Fosfor – indispensabil pentru sănătatea țesutului osos.
 
Este proteina de miel o proteină hypoalergenică?
Alergia la proteina animală este o reacție a sistemului imunitar, ce se manifestă după ce animalul în cauză a fost hrănit o perioadă îndelungată cu un anumit tip de proteină.
Proteina cea mai incriminată în a dezvolta reacții alergice este pe plan mondial, considerată a fi proteina din carnea de vită. Pe locul 2 se află  proteina din lactate, urmată pe locul 3 de proteina din pui.  Studiile arată că doar 4% dintre câini dezvoltă alergie fașă de proteina din miel.
Daca ținem cont că majoritatea sortimentelor de hrană au la baza proteina din carne de pui, proteina din miel este considerată o proteină nouă pentru organism, față de care sistemul imunitar al câinelui nu va iniția reacții de respingere, pentru că nu va recunoaște în prima fază această proteină.
Este bună proteina din miel pentru câinii cu digestie sensibilă?
Sensibilitatea digestivă este o predispoziție individuală a animalelor și se traduce prin incapacitatea organismului de a digera sau absorbi nutrienții din hrană. Există și cazuri mult mai grave când este vorba de o boală autoimună, adică despre o reacție exagerată din partea sistemului imunitar.
În principiu, carnea de miel este bine tolerată, având un grad ridicat de digestibilitate. Dacă ai un câine sensibil din punct de vedere digestiv și vrei să știi dacă proteina din miel îi vă fi benefica, alege un sortiment pe bază de carne de miel, dar cu condiția să fie monoproteic (să nu conțină și alte tipuri de proteine). În felul acesta vei identifica foarte ușor dacă animalul tău digera ușor acest tip de proteină.
Alte produse din carne de miel:
Recompensele cu conținut de 100 % carne de miel deshidratată, reprezintă un adevărat răsfăț culinar chiar și pentru cel mai exigent patruped.
Produsele pentru curățat dantura sunt de un real folos în prevenția tartrului și a afectiuniilor de la nivelul cavitații bucale. În plus, fiind cu proteină din miel, acestea sunt adecvate și în alimentația câinilor cu sensibilitate cutanată și digestivă.
Hrana umedă. Chiar daca nu se oferă zilnic, nefiind o hrană de bază pentru câini, hrana umedă are gust bun, este bine tolerată de către sistemul digestiv și este primită cu bucurie ori de cate ori le este oferită.
Din punct de vedere al gustului, carnea de miel se situează în topul preferințelor câinilor mofturoși, tocmai pentru că nu este un tip de carne foarte comun, iar pe de altă parte, aroma inconfundabilă a acesteia va  aduce un plus de savoare și în meniul prietenilor noștri patrupezi.
 
 
 
 
 
 

TAG-URI:

DISTRIBUIE: