Calatorii si vacante alaturi de patruped
A venit si mult asteptata perioada a concediilor si vacantelor alaturi de cei dragi si, evident, alaturi de blanos.
Inainte de fiecare calatorie in care este luat si patrupedul, este recomandat sa se faca un itinerariu temeinic, care sa includa: durata calatoriei, mijlocul de transport, ceilalti pasageri activitați etc.

  1. Durata calatoriei: Daca aceasta presupune un traseu lung, este recomandat sa se faca pauze frecvente, o data la 2 ore se opreste pentru toaleta 😋 si pentru hidratare. In acest caz, in functie de unde opriti, aveti grija de caine cu o lesa si un ham.
  2. Mijlocul de transport:

- In cazul unei calatorii cu avionul, cusca de transport, in functie de dimensiunile cainelui sau a pisicii, nu trebuie sa lipseasca! De asemenea, in cusca ar fi indicat sa se puna un covoras absorbat si un castronel cu apa.
- In cazul in care calatoria se va face cu masina, lucrurile sunt putin mai simple. Este nevoie de o centura de siguranta si o husa de protectie auto pentru a proteja tapiteria masinii. In functie de legislatia rutiera a tarii vizitate/tranzitate, ar fi buna si o cusca de transport.

  1. Calatoria alaturi de alti pasageri: Pentru a evita orice pericol rutier, recomandarea este ca animalutul sa nu stea in dreapta soferului. In aceasta situatie, este indicat sa stea in spate, cu centura pusa si sa se evite factorii care l-ar putea stresa.
  2. Destinatia: fie ca este vorba de o vacanta la munte sau la mare, este important sa se respecte cateva reguli:
  • Daca destinatia este pe litoral, labutele cainelui trebuie protejate de arsuri (crema pentru labute), sa nu lipseasca castronul portabil pentru apa, iar daca este un caine cu blana scurta, zona capului trebuie protejata de soare, impotriva insolatiei cu o sapca. In cazul in care patrupedul adora apa, distractia lui poate fi sporita cu jucarii plutitoare.
  • Pentru munte, ar fi de mare folos o pelerina de ploaie pentru vreme instabila si un castron portabil pentru apa.
  • Indiferent de locatia aleasa este important ca animalutul sa fie insotit de o zgarda  si un medalion  inscriptionat cu numele acestuia si numarul de telefon al proprietarului in cazul in care se pierde.
Pentru a evita orice problema de sanatate pe durata calatoriei sau a concediului, inainte de a porni la drum, este recomandata o consulatie la medicul veterinar. De altfel, sunt multi caini si multe pisici care pot suferi de „rau de masina”, iar medical veterinar va stii sa prescrie medicatia necesara.
In mod cert, exista caini si pisici care nu se simt comfortabil pe durata transportului sau, chiar a vacantei. Trebuie sa fim atenti la cateva detalii: aportul de apa, pofta de mancare, cheful de joaca/plimbari si starea generala a animalutului.
Se vor evita locurile aglomerate, unde cainele sau pisica se pot stresa sau chiar pierde, se vor evita zonele zgomotoase (peste limita normala), acestea pot crea un discomfort si chiar stres. Ca si in cazul oamenilor, ideal ar fi sa se evite expunerea la soare in intervalul 11.00-17.00.
In mod cert, din bagaje, nu va lipsi hrana de baza, cateva plicuri sau conserve preferate, pet-pad-uri – pentru orice situatie neplacuta pe timpul noptii, 2 castronele – unul pentru apa, unul pentru mancare si, de ce nu, culcusul si jucaria preferata.
Vacanta frumoasa impreuna!

TAG-URI:

DISTRIBUIE: