Calatoria cainilor cu masina
Cainii se numara printre animalele carora le place sa fie transportati in masina. Mai mult, rasfatul poate atinge cote maxime putand observa in trafic cum animalele stau cu labele pe bord, isi flutura urechile pe geam si ocupa scaunul din dreapta soferului ca un membru de onoare al familiei. Insa toate aceste practici nu ofera siguranta animalului, ba mai mult, il plaseaza intr-o zona cu un grad marit de pericol atat pentru el cat si pentru sofer.

Ce iti trebuie pentru a circula in siguranta alaturi de cainele tau


Placerea de a fi insotiti de cel mai bun prieten trebuie sa tina cont de confortul, dar si de siguranta acestuia. Iata cateva produse la care trebuie sa ne gandim inainte de a porni la drum.

Husa pentru masina si covorasele de protectie


Husa pentru masina si covorasele de protectie sunt accesorii utile care ne permit sa ne bucuram de plimbarea cu masina fara a ne face probleme cu murdarirea, ruperea sau de umplerea tapiteriei de par. In general, acestea sunt confectionate din materiale rezistente, impermeabile, usor lavabile.

Lesa pentru centura de siguranta


Lesa pentru centura de siguranta ne ajuta sa mentinem cainele fixat in centura de siguranta auto. Aceasta are un capat care se poate fixa in orice centura de siguranta, iar la celalat capat se fixeaza de zgarda sau de ham. Prin acest mijloc de fixare cainele are un plus de protectie, prevenim practic lovirea lui de anumite suprafete in cazul unei frane bruste sau al unui accident.

Sistem de siguranta pentru geamurile masinii


Sistemul de siguranta pentru geamurile masinii este un accesoriu util mai ales cand temperatura ambientala este ridicata, iar cainii tind sa stea cu capul afara din masina. Acest obicei prin care animalele incearca sa se racoreasca este deseori insotit de reale pericole. In timpul mersului in ochii ajung cu usurinta praful, insectele sau diferite impuritati, ce pot determina afectiuni oculare de la simple conjunctivite pana la pierderea vederii.

Limitatoare auto, plase si diferite dispozitive


Limitatoare auto, plase, diferite dispozitive ne ajuta sa limitam accesul animalelor in zona destinata condusului deorece miscarile acestora pot fi imprevizibile distragandu-ne cu usurinta atentia.

Cusca sau geanta de transport


Custile si gentile de transport sunt folositoare pentru transportul animalelor in siguranta. Poti fixa cusca pe scaunul din spate cu ajutorul centurilor de siguranta, astfel incat riscul de deplasare in viraje este redus la zero.

Adapatoarea portabila


Adapatoarea portabila face parte din bagajul de calatorie al cainelui. Este un accesoriu indispensabil in cazul plimbarilor lungi si mai ales pe timpul verii cand pericolul deshidratarii este ridicat.

Hranirea cainilor


Hranirea cainilor in timpul deplasarii nu este indicata decat daca deplasarea se face pe distante lungi. In mod normal un caine adult mananca de 1-2 ori pe zi asa ca hranirea propriu-zisa nu trebuie sa ne ingrijoreze.
Daca plecam departe de casa va trebui sa luam cu noi o cantitate suficienta de hrana pentru a nu ramane fara provizii. Schimbarea brusca a sortimentului consumat poate predispune animalul la probleme digestive.

Carnetul de sanatate


Carnetul de sanatate este documentul de identitate al animalului, in care gasim toate informatiile cu privire la starea de sanatate a acestuia. Ne este de un real folos pentru ca sunt multe situatii cand intamplari neprevazute ne fac sa apelam la alt medic veterinar decat cel curant.
Cu ajutorul carnetului de sanatate, daca acesta este completat la zi si daca animalul este inscris in baza de date nationala, microcipat, orice medic veterinar va putea sa acceseze istoricul medical al animalului respectiv.

Medalionul


Medalionul cu datele de contact al proprietarului (telefon , adresa) poate reprezenta o solutie salvatoare in cazul pierderii cainelui.

Lesa, zgarda si hamul


In cazul in care plimbarile se desfasoara pe distante lungi este indicat ca periodic sa se faca o pauza de relaxare cu ocazia caruia cainele sa poata sa-si faca nevoile, dar si sa se relaxeze. Pentru scoaterea acestuia din masina va trebui sa ne asiguram ca avem la noi lesa si zgarda sau hamul.

Trusa de prim ajutor


Trusa de prim ajutor este bine sa contina pansamente, comprese sterile, o solutie dezinfectanta, bandaj, servetele de hartie, sevetele umede si foate important numarul de telefon al medicului veterinar.
Botnita, lesa, zgarda, hamul, carnetul de sanatate sunt obligatorii atunci cand transportul se face in mijloacele auto publice.

TAG-URI:

DISTRIBUIE: