Cainele este pretentios cu hrana. Ce e de facut?
Tuturor ni se intampla sa trecem prin asta. Cainele s-a hotarat brusc sa nu mai manance hrana obisnuita. Ii dam alt sortiment de mancare pentru caini si totul revine la normal pentru cateva zile. Apoi, din senin, iar se intampla, acesta refuza sortimentul respectiv. Atunci iti dai seama ca prietenul tau canin este pretentios la mancare. Pe buna dreptate incepi sa te intrebi “oare ce e de facut in acest caz?”. Ei bine, aici vei gasi raspunsul.
Sunt multe motive pentru care cainele tau a devenit pretentios la hrana pe care i-o ofereai zi de zi. Cel mai probabil cauza acestui comportament se afla mai jos.

I-ai schimbat sortimentul de hrana prea des


Bineinteles, tie nu ti-ar placea sa mananci zi de zi aceeasi mancare. Preferi sa ai o dieta variata. Ei bine, acest lucru nu se aplica si in cazul animalului tau de companie. Modificarile frecvente de alimentatie pot determina aparitia unor neplaceri la nivelul tractului digestiv. Aceste neplaceri sunt cauzate de calitatea diferita a mancarurilor.
De vreme ce prietenul tau patruped a incercat o hrana inalt calitativa, iar tu ii oferi in momentul de fata o mancare economica, acesta va simti schimbarile. Drept urmare, nu va accepta hrana economica, stiind ca in curand va primi hrana super premium.
Cel mai bine ar fi sa alegi o hrana de calitate si sa ii oferi doar acel sortiment.

Cainele tau este stresat sau sufera de anxietate


Stresul sau anxietatea pot afecta apetitul animalului tau de companie. La fel ca atunci cand tu esti stresat si nu prea ai pofta de mancare, la fel se intampla si in cazul animalului tau de companie.
Dar ce poate cauza stresul sau anxietatea? Printre cauze se numara si schimbari precum persoane sau animale noi in casa.
Sfatul nostru? Incearca sa identifici cauzele, apoi sa le diminuezi sau sa iti obisnuiesti cainele cu ele.

Pur si simplu a mancat prea mult


Iti aduci aminte cand iti spuneau parintii sa nu mananci inainte de masa pentru ca iti strici pofta de mancare? Aceasta “regula” se aplica si in cazul cainilor.
Daca animalutul tau a mancat prea multe recompense inainte de a lua masa, sansele de a manca scad dramatic. Ce e de facut? Ofera-i mai putine recompense inainte de masa.
Totodata, daca ai si o pisica iar bolul ei de hrana si cel al cainelui sunt in aceeasi camera, aceasta s-ar putea sa fie cauza. Cainii se mai servesc si din hrana pisicilor. Solutia? Incearca sa hranesti cainele si pisica in incaperi diferite.

In concluzie…


Mentine-i o dieta constanta, asigura-te ca nu este stresat sau ca nu sufera de anxietate si, pur si simplu, ofera-i mai putine recompense intre mese. Astfel cainele tau nu va mai fi atat de pretentios cu mancarea.
Daca aceste solutii nu au dat roade, te rugam sa mergi cu prietenul tau canin la medicul veterinar pentru a efectua un control de specialitate.

TAG-URI:

DISTRIBUIE: