Bulldog Englez

Istoric


Cainele Bulldog Englez este o rasa foarte cunoscuta si iubita in Anglia. Originile indepartate nu sunt prea cunoscute. Una din ipotezele emise presupune ca Bulldog -ul descinde din Molossul din Epir, stramosul comun al dog -ilor. Prima mentiune despre Bulldog Englez este din 1209 in descrierea unei lupte intre cainii macelarilor si un taur. Lupte sangeroase intre Bulldogi si alte animale ( taur, ursi, urangutani ) au fost permise in Anglia pana in 1835. Chiar daca acesti caini au fost apoi mai putin cautati, totusi, fanii acestei rase au perpetuat-o panstrandu-i puterea si curajul, dar eliminandu-i apucaturile agresive nedorite si punand accent pe temperamentul bland si aspectul distinctiv.


Descriere Fizica


Imaginea generala a cainelui Bulldog Englez este una a unui animal puternic, viguros, cu un trup scurt si bine echilibrat. Unul din elementele distinctive ale cainelui este pielea aproape fara blana, mai ales la gat, cap si umeri.


Un alt element distinctiv este craniul imens, inspaimantator. Atunci cand merge, se clatina, balansand pe picioarele scurte si puternice. Cu toate acestea este capabil sa se miste foarte repede si cu o vitalitate de care nu ar fi banuit la prima vedere.


Personalitate


Raportat la orice alta rasa de caine, caracterul si temperamentul unui Bulldog Englez sunt inimitabile. Bulldog ul Englez este un caine de familie, care va iubi absolut toti componentii ei, mai ales copii si care se va intelege de minune cu celelalte animale din casa, daca este obisnuit de mic cu ele.


Cainele Bulldog -ul Englez este putin cam prea prietenos pentru a fi un caine de familie, dar asta nu inseamna ca nu va apara unul din membrii familiei, daca este absolut necesar. Sunt insa, in general, pasnici, draguti, le place sa se distreze si uneori fac pe clovnii, avand un simt al umorului bine dezvoltat.


Ingrijire


Blana acestui caine nu necesita prea multa ingrijire. Un periaj pentru a indeparta parul mort in perioada de naparlire este suficient. Se recomanda curatarea regulata a pliurilor fetei.


Este o rasa adaptata foarte bine la viata de apartament. Cu un nivel scazut de activitate, este multumit cu plimbari scurte zilnice si in rest ii place sa stea langa familie. Este recomandat persoanelor mai putin active. Au o inclinatie spre sfoarait si salivatie excesiva cat si spre flaturenta cronica.


TAG-URI:

DISTRIBUIE: