Avantajele deparazitării externe cu produse bio
 
Deparazitarea externă este foarte importantă pe tot parcursul anului, deoarece unii paraziți se pot adapta foarte ușor la temperaturi diverse (cum ar fi căpușele), atât la câini cât și la pisici. Cu atât mai mult, dacă luăm în considerare că fiecare plimbare în parcuri sau zone cu vegetație, poate crește riscul infestării cu paraziți externi.
Paraziții externi, pe lângă faptul că pot afecta animalele prin transmiterea de boli grave care le pun viața în pericol, pot avea aceleași efecte și asupra oamenilor.
Puricii și căpușele sunt cei mai răspândiți paraziți externi, aceștia se înmulțesc și se răspândesc extrem de ușor pe tot parcursul anului, de aceea trebuie să fim precauți și să luăm măsurile necesare pentru a preveni infestarea.
Ce trebuie să știi despre principalii inamici ai animalutului tău?
  • Căpușele
Acestea sunt înrudite cu păianjenii și pot varia în dimensiune, crescând pe măsură ce se hrănesc din gazda (acestea se hrănesc cu sânge). Sunt vietăți ce se pot adapta la temperaturi sub 0 ͦC, dar temperaturile ridicate favorizează dezvoltarea lor.
Căpușele, se fixează pe gazdă, introducandu-și capul în piele, fiind astfel foarte greu de îndepărtat. Mai mult, nu se recomandă îndepărtarea acestora prin smulgere, deoarce corpul se poate rupe astfel capul rămânând sub piele.
La animalele de companie, căpușele transmit Babesioza – un parazit ce infectează și distruge celulele roșii ale sângelui și produce o anemie severă. Simptomele sunt variate și de intensitate crescută și pot cuprinde: letargie, febră, mucoase/gingii decolorate, ganglioni umflați, urină închisă la culoare, creșterea ritmului cardiac, lipsa poftei de mâncare.
  • Puricii
Aproape la fel de periculoși ca și căpușele, aceștia se răspândesc tot timpul anului. Hrana lor este aceeași (sângele) iar mușcăturile lor pot provoca reacții alergice atât la animale, cât și la oameni.
Puricii sunt purtători de agenți patogeni pentru diferite boli. Aceștia pot transmite numeroase bacterii și virusuri, sau în cazul câinilor și pisicilor pot transmite tenia Dipylidium caninum, unul dintre cei mai răspândiți viermi plați din clasa Cestoda, care poate fi transmis și la om.
Ce putem face pentru a preveni aceste situații neplăcute?
Probabil cele câteva rânduri de mai sus te-au convins să te duci imediat în căutarea unui produs antiparazitar. Se întâmplă ca de multe ori să fie nevoie să deparazităm o femelă gestantă sau un câine cu pielea sensibilă, în cazul acestora o reacția nefavorabilă asupra animaluțului nostru nu este exclusă. Totuși, există produsele antiparazitare naturale cu extract din plante, care pot fi utilizate atât pe junior de la vârstă de 12 săptămâni, pe femele gestante sau căini și pisici cu piele sensibilă.
Aceste produse se pot găsi sub diferite forme: [pipete], [zgardă], [spray], [pudră], [șampon].
Avantajele produselor antiparazitare bio:
  • Au acțiune rapidă asupra paraziților externi;
  • Nu provoacă alergii, deoarece nu conțin substanțe chimice;
  • Nu deranjează sau afectează simțul olfactiv al animalului, având un miros plăcut și pentru oameni;
  • Sunt ecologice și prietenoase cu mediul înconjurător;
  • Acțiunea acestora nu este afectată de apă sau umezeală;
  • Preț accesibil.
 
Cum funcționează:
Având una sau mai multe substanțe active cum ar fi Geraniol, Icaridina, Lavandula, Margosa, acestea creează o barieră protectoarea pe suprafață pielii ce blochează căile respiratorii ale paraziților și le dizolvă carapacea, îndepărtând astfel inamicii externi (purici, căpușe, țânțari).
Modul de administrare:
În funcție de forma de prezentare, modul de administrare este diferit.
  • Pipetele – Se administrează direct pe piele la ceafă și între omoplați, respectând doza optimă în funcție de greutate și vârstă. Dacă spălarea animaluțului este absolut necesară, ideal este să se vă facă cu 2-3 zile înainte de aplicarea pipetei. Pipetele se repetă la fiecare 4 săptămâni.
  • Zgarda – Pentru eficiență maximă, este de preferat să punem o zgardă antiparazitară după 7-10 zile de la utilizarea unei pipete.
  • Spray – Se pulverizează în zonele mai puțin accesibile toaletării, cu recomandarea că blănosul să facă o plimbare de cel puțin 30 min de la aplicare, pentru a favoriza absorbția substanțelor în piele.
  • Pudra – Cu acțiune rapidă și efect de durată, pe lângă faptul că ne scapă de ,,musafirii’’ nedoriți, oferă și un miros plăcut blănii.
  • Șampon – Se recomandă să fie însoțit de o altă metodă de deparazitare (pipetă/zgardă).

TAG-URI:

DISTRIBUIE: