Ariciul African
Ariciul african (Atelerix albiventris) este un mamifer insectivor, mic și țepos originar din centrul și estul Africii. La maturitate corpul său poate ajunge la o lungime de 12-20 cm, iar greutatea între 200-680 g. În captivitate speranța de viață variază între 3 – 6 ani.
Aricii sunt ușor de îngrijit, sunt liniștiți, activi și distractivi. Dacă hotărâți că ariciul african este animalul de companie ideal pentru dumneavoastră, iată câteva sfaturi pentru îngrijirea și necesitățile acestuia:

  1. Hrană și apă

-          Există în magazinele Animax mâncare specifică de arici, care le oferă exact nutrienții de care au nevoie. De asemenea, aricii pot fi hrăniți cu mâncare de pisici de înaltă calitate, atât uscată cât și umedă, iar ca suplimente la hrană de bază le puteți oferi viermi de făină, fructe și legume.
-          Oferă-i apă fie într-un adapator special conceput pentru rozătoare, fie într-un bol mic. Nu uitați să o reîmprospătați zilnic.

  1. Găzduirea

Temperatura optimă pentru arici este între 23-30 ° C;
-          Deși sunt animale mici, au, totuși, nevoie de spațiu, de aceea recomandată este o cușcă de dimensiuni medii spre mari;
-          O foarte mare importanță trebuie să o acordăm așternutului din cușcă, cea mai potrivită alegere fiind așternutul din hârtie, care absoarbe foarte bine, atât mirosurile, cât și urină. Trebuie evitate asternuturile cu miros, cele care generează praf sau cele care se pot lipi de nas, pentru că nasul lor este foarte sensibil și umed mereu, iar anumite mirosuri le sunt toxice;
-          Includeți în cușcă căsuța ca spațiu de ascundere și dormit. Această căsuță îi va prinde bine și în momentele în care se simte stresat și vrea să se adăpostească;
-          Aricii adoră să facă mișcare și datorită faptului că spațiul le va fi limitat, putem adăuga în cușcă o roată de alergare și jucării. Evităm în acest fel să devină supraponderali.

  1. Îngrijire

-          Cușca trebuie curățată cel puțin săptămânal și așternutul schimbat în totalitate;
-          Asemănător celorlalte animale de companie, și aricii trebuie să facă băiță din când în când. Alegeți un șampon special conceput pentru rozătoare și aveți grijă la manipularea ariciului cât timp îl țineți în mâna;
-          Incercați să le tăiați gheruțele periodic cu un clește special.
Foarte important este să știți că aricii pot dezvolta numeroase probleme de sănătate, precum infecții respiratorii, acarieni, scabiei și paraziți. Problemele de sănătate pot fi indicate de schimbarea apetitului, a comportamentului sau apariția diareei, de aceea el trebuie observat zi de zi. Vizitele la medicul veterinar trebuie efectuate la un interval de 3 luni pentru a i se efectua deparazitarea.
 

TAG-URI:

DISTRIBUIE: