Agapornis
Papagalii Inseparabili (Genus Agopornis) si-au capatat aceasta denumire deoarece nu pot trai fara perechea lor. Sunt originari din Africa si ating dimensiuni de aproximativ 20 cm lungime. Invata foarte greu sa vorbeasca, marea majoritate nereusind niciodata sa ajunga la aceasta performanta. Nu este recomandat sa fie tinuti impreuna cu alte pasari. Speranta de viata este de peste aproximativ 15 ani.
Papagalii Agapornis sunt cunoscuti ca papagali inseparabili, monogami - odata gasita o pereche, vor trai impreuna toata viata. In literatura de specialitate apar multe cazuri in care, in momentul diparitiei unuia dintre parteneri nici perechea sa nu a mai trait mult timp.


Acesti binecunoscuti papagali de talie mica au fost inmultiti intr-o gama coloristica vasta si sunt pasari de casa incantatoare,in special daca sunt hranite din mana.

Sunetele pe care le emit sunt mai putin stridente decat cele ale altor pasari si sunt capabile sa invete cateva cuvinte.

Se inmultesc foarte usor in captvitate. Diferentierea pe sexe se face prin metode stiintifice (ADN).

Hrana de baza trebuie sa fie alcatuita din seminte de mei,crupe de cereale, cateva seminte de floarea-soarelui, plus hrana verde si mere.

TAG-URI:

DISTRIBUIE: