4 modalitati prin care cainele tau incearca sa comunice cu tine si ce vrea sa transmita!
Cainii se folosesc de diferite mijloace pentru a ne transmite ce simt. De cele mai multe ori, acestia se folosesc de limbajul trupului pentru a ne spune ce gandesc. Dar cum deosebesti un gest obisnuit de unul intentionat? Iata 4 modalitati prin care cainele tau incearca sa comunice cu tine, insa cel mai important, ce vrea acesta sa-ti transmita!

Ridica labuta


Ridicatul labutei este printre cele mai frecvent intalnite modalitati de comunicare ale cainilor cu stapanii lor. Cand cainele tau ridica labuta si te atinge trebuie sa stii ca acesta are nevoie de atentie sau vrea sa se joace.

Contactul vizual


Asemeni oamenilor, cainii transmit emotii prin intermediul contactului vizual. Cand cainele tau mentine contactul vizual, un lucru este sigur: are mare incredere in tine si este atasat de tine. Pe de alta parte, daca animalul tau evita contactul vizual inseamna ca este speriat sau ca nu se simte confortabil in mediul respectiv.

Pozitia cozii


Cainii comunica intre ei prin intermediul cozii. Desi pentru noi este mai dificil de inteles, fii sigur ca animalul tau de companie incearca sa iti transmita ceva. Ceea ce cainele tau vrea sa-ti transmita prin intermediul cozii variaza de la pozitia si miscarile acesteia, pana la amplitudinea miscarii cozii. Cainii relaxati tin coada in pozitie normala, de vreme ce animalele speriate tin coada intre picioare.

Latratul


Sigur s-a intamplat sa te latre cainele tau. Ei bine, tine minte ca nu e ceva de rau. De cele mai multe ori cainii isi latra stapanii cand isi doresc ceva. Fie ca vor hrana, recompense, jucaria preferata sau mai multa atentie, acestia iti pot transmite asta latrand.
Acesta este un latrat pe care cainele l-a invatat “cu ajutorul” stapanului. Cum mai exact? Cainele a latrat la stapan, a obtinut ce si-a dorit, iar apoi a dobandit acest obicei.

In concluzie...


Cainii comunica tot timpul cu stapanii lor. Indata ce vei reusi sa interpretezi fiecare semn pe care ti-l da cainele tau, tu si prietenul tau canin va veti intelege de minune!
Cainele tau cum comunica cu tine? Lasa-ne raspunsul in rubrica de comentarii!

TAG-URI:

DISTRIBUIE: